Άμεση αντίδραση Μ. Γραφάκου στο δημοσίευμα του “Ε”
Πολιτική

Άμεση αντίδραση Μ. Γραφάκου στο δημοσίευμα του “Ε”

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Μανώλη Γραφάκου, στην ανάρτηση του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ στην ενότητα «Πρόσωπα» αναφορικά με τη χρόνια κόντρα του με τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη (Μία χρόνια κόντρα που μόνο τον Δήμο Πεντέλης δεν θα ωφελήσει).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ιστότοπό μας, ο κ. Μ. Γραφάκος δήλωσε τα εξής:

«Έχω εκφράσει, με δήλωσή μου τον Δεκέμβριο του 2014 τη θέση μου απέναντι στα τοπικά πράγματα και την πρόθεσή μου να μην ασχολούμαι με ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Δήμο, η οποία παραμένει σε ισχύ. Οι ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρεται ο ιστότοπός σας αφορούν θέσεις της παράταξής μας.

Πέρα από αυτό, η Συμπολιτεία, με τη στάση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, έχει αλλάξει τη συνολική εικόνα του Σώματος, κάτι που θα ανέμενα να έχει αναγνωριστεί από το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Η Συμπολιτεία δικαιούται και υποχρεούται να παρεμβαίνει και να ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα της διοίκησης και αλίμονο αν πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό».

Η απάντηση του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

Αναμφίβολα, ο επικεφαλής της Συμπολιτείας έχει δηλώσει την τοποθέτησή του απέναντι στα τοπικά δρώμενα και με τη δήλωση του Δεκεμβρίου 2014, την οποία είχε φιλοξενήσει και το «Ε» (Ένα βήμα πίσω για τον Μ. Γραφάκο, δύο βήματα μπροστά για τη Συμπολιτεία) και με πρόσφατη ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, όπου, μεταξύ άλλων, δηλώνει και την εκ νέου ενεργό συμμετοχή του στα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, συστρατευόμενος με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μ. Γραφάκος με τον Κ. Χατζηδάκη στην πίτα της Συμπολιτείας

Ανάρτηση Μ. ΓραφάκουΜάλιστα, η παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη στην κοπή της πίτας της παράταξης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, καθώς και η πληροφορία ότι ο κ. Μ. Γραφάκος πρόκειται να αναλάβει αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ., με αποστολή την αμφίδρομη επικοινωνία του προγράμματος αυτού με την κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς της, ενισχύει το μήνυμα της σχετικής ανάρτησής του.

Ωστόσο, να διευκρινίσουμε και από την πλευρά μας ορισμένα πράγματα, προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων:

1. Το «Ε» δεν διεκδικεί, ούτε λαμβάνει θέση «εισαγγελέα» και άρα, δεν θα ζητούσε από κανέναν να απολογηθεί. Μέσα από το σχόλιό του στην ενότητα «Πρόσωπα» αποτύπωσε αυτό που ακούει συχνά από δημότες του Δήμου Πεντέλης και το οποίο εκφράζει και τη δική του άποψη.

2. Το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις της Συμπολιτείας, όπως αντιστοίχως κι εκείνες του Δήμου, δεν υπογράφονται από τους επικεφαλής τους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν την έγκρισή τους. Το αντίθετο θα δημιουργούσε προβλήματα…

3. Η Συμπολιτεία έχει κάθε δικαίωμα να εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με όποιον τρόπο τα στελέχη και τα θεσμικά όργανά της επιλέγουν. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης διατηρεί το δικαίωμά του να κρίνει εάν η επιλογή αυτή είναι επιτυχής ή όχι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet