Δήμος Πεντέλης: Συνεχείς βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου
Πολιτική

Δήμος Πεντέλης: Συνεχείς βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου

Συνεχής είναι η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου Πεντέλης και δρομολογείται η αξιοποίηση αποθεματικών σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο Ισολογισμός του Α΄ Τριμήνου του 2016 που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Απριλίου 2016, έδειξε συνεχή βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Πεντέλης που σε συγκριτικά μεγέθη με το έτος 2015, είναι κατά πολύ βελτιωμένα και σε απόλυτα μεγέθη, του επιτρέπουν πλέον για πρώτη φορά, την αναζήτηση αξιοποίησης αποθεματικών.

»Και όλα αυτά, παρότι συνεχώς προκύπτουν απρόβλεπτες υποχρεώσεις στον Καλλικρατικό Δήμο από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους κυρίως του πρώην Δήμου Μελισσίων, που για το έτος 2015 υπερέβησαν τις 600.000 ευρώ».

Τη «βέλτιστη» λύση αξιοποίησης των αποθεματικών του Δήμου πρότεινε και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στην προαναφερόμενη συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου–Καψάλης θεωρώντας εποικοδομητική και συμφέρουσα για τον Δήμο άποψη περί αξιοποίησης των αποθεματικών την οποία εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αντώνης Φειδοπιάστης, πρότεινε τη σύσταση Τετραμελούς Επιτροπής υπό τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και μέλη της τους, Αντώνη Φειδοπιάστη, Θεόδωρο Αποστολόπουλο και Ηλία Βιλιώτη, προκειμένου να ερευνήσει διεξοδικά το θέμα.

Η Επιτροπή αναμένεται να φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η διοίκηση του Δήμου», τονίζεται στην ανακοίνωση, «προχωρά με ορθολογική διαχείριση πόρων – δαπανών και αξιοποίηση αποθεματικών, χωρίς βερμπαλισμούς, που ενίοτε όχι μόνο δεν προσθέτουν, αλλά βλάπτουν, συνθέτοντας και αξιοποιώντας κάθε πρόταση που κινείται σε θετική κατεύθυνση, για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet