Επιστολή Κ. Τζουμάκα προς τον δήμαρχο με επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Επιστολή Κ. Τζουμάκα προς τον δήμαρχο με επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει Κώστα Τζουμάκα ο οποίος, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ζητεί τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να «θωρακιστούν» η πόλη και οι δημότες από τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Ο κ. Κ. Τζουμάκας, ο οποίος ανήκει στην παράταξη που στηρίχθηκε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ (επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Αντώνης Φειδοπιάστης), αναφέρει ότι τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση «οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, λεηλατούν τις περιουσίες των πολιτών, οδηγώντας τους σε απόγνωση, είναι μέτρα που απαγορεύουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, μέτρα που εξοντώνουν τους συνταξιούχους. Είναι μέτρα που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, μέτρα που εκχωρούν τον νομοθετικό ρόλο της Βουλής, είναι μέτρα που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση».

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι εάν η προαναφερόμενη πολιτική προσέγγιση είναι σε γνώση του επικεφαλής της παράταξης ή σηματοδοτεί την απαρχή κάποιας διαφοροποίησης του εν λόγω δημοτικού συμβούλου.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κ. Τζουμάκα προς τον δήμαρχο Πεντέλης:

Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με τα μνημόνια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Σε έναν φαύλο κύκλο που φέρνει συνεχώς νέα μέτρα και δεν οδηγεί πουθενά.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη Κυριακή, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, λεηλατούν τις περιουσίες των πολιτών, οδηγώντας τους σε απόγνωση, είναι μέτρα που απαγορεύουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, μέτρα που εξοντώνουν τους συνταξιούχους. Είναι μέτρα που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, μέτρα που εκχωρούν τον νομοθετικό ρόλο της Βουλής, είναι μέτρα που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση.

Απαιτείται τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και η δημοτική αρχή να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο την ανακούφιση των δημοτών.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται:

  • Άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους 0,50/τ.μ. που πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος στα Μελίσσια, καθώς επίσης και επιστροφή των χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για αγορά γης και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.  Το Δημοτικό Συμβούλιο δύναται να βρει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για την απόκτηση πράσινων χώρων.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα να βγάλει ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών και να προβλεφθεί δυνατότητα υπεράσπισης των αδυνάμων δημοτών με μέριμνα του Δήμου.  
  • Να μελετηθεί η ύπαρξη διαθέσιμων χώρων προκειμένου να διατεθούν για προσωρινή διαμονή σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στεγαστικά προβλήματα.
  • Η άθληση των παιδιών να γίνεται δωρεάν στους δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούν οι σύλλογοι της πόλης. Το ίδιο να ισχύσει και για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.  
  • Να δημιουργηθεί επιτροπή που θα παρακολουθεί τους δημόσιους χώρους που προορίζονται για το υπερ-ταμείο, ώστε να παρέμβει άμεσα όλη η πόλη προκειμένου να μπλοκάρει τυχόν ξεπούλημα τους.  
  • Να δώσει βαρύτητα ο Δήμος στην στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας των επαγγελματιών της περιοχής, καθώς επίσης και να προσπαθήσει, μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, να επιμορφώσει τους δημότες.
  • Να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε καμία συρρίκνωση των αυτοδιοικητικών μας αρμοδιοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet