Έκθεση-αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη
Πολιτισμός

Έκθεση-αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης εγκαινίασε την έκθεση-αφιέρωμα στον συγγραφέα – διανοητή Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο «131 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΣ», την απόγευμα της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2014, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, στην Πεντέλη. Μια εβδομάδα μνήμης και τιμής την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πεντέλης και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, σε συνεργασία με τη  Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας», από τη Δευτέρα 17 έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 (ώρες 18:00 – 22:00).

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Νίκη Σταύρου, εγγονή του Καζαντζάκη και υπεύθυνη του Εκδοτικού Οίκου του, «για την επιλογή του ιστορικού χώρου του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας στη διοργάνωση του αφιερώματος στον Νίκο Καζαντζάκη. Αυτές οι δράσεις πολιτισμού σηματοδοτούν την ανάδειξη αυτού του σημαντικού πολιτιστικού μνημείου ως κοιτίδα πολιτισμού, παράλληλα με την απόδοση φόρου τιμής στη ζωή και το έργο του Έλληνα συγγραφέα και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος συνεχίζει να μας φωτίζει με διδάγματα ζωής, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού γι’  αυτόν τον ιδιαίτερο πολιτιστικό θησαυρό».

Στα εγκαίνια και στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης παράσταση  με τίτλο «Δεν φοβάμαι, δεν Ελπίζω, Είμαι…», σε σκηνοθεσία του συμπολίτη μας Μάριου Ιορδάνου και χορογραφία της Σοφίας Καζαντζιάν, παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής του Ιδρύματος Λάτση Ευάγγελος Χρόνης, ο πρόεδρος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας και δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κοντουλάκος, η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, οι τοπικοί Σύμβουλοι Εύη Ευαγγελίου και Δημήτρης Τζαμτζής, ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, ο χορευτής κ. Μεταξόπουλος και πολλοί ακόμα φίλοι του έργου του διαχρονικού Έλληνα συγγραφέα.

Οι πολιτιστικές δράσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, με έκθεση προσωπικών αντικείμενων και χειρόγραφων του Νίκου Καζαντζάκη, τη θεατρική παράσταση και την προβολή της ταινίας «Το μυστικό του Θησέα», σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και την έκθεση έργων ζωγραφικής και χαρακτικής των μαθητών των τμημάτων ενηλίκων του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet