Εντυπωσίασε η Θεατρική Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. με την παράσταση «Δον Καμίλο»
Πολιτισμός

Εντυπωσίασε η Θεατρική Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. με την παράσταση «Δον Καμίλο»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι δημότες Πεντέλης τη θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή, την οποία ερμήνευσαν με θαυμαστή δεξιοτεχνία η Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατράνη, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014.

Το έργο αποτελεί σάτιρα του πολιτικού φανατισμού που παραμένει πάντα επίκαιρη στη σύγχρονη κοινωνία.

«Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η προσέλευση των δημοτών οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «με τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης να αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά με την αθρόα συμμετοχή τους, το ενδιαφέρον τους για ποιοτικές πολιτιστικές διοργανώσεις, ως ευχάριστη και δημιουργική διέξοδο σε μια εποχή με οξύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα».

Ο τοπικός αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση.

Ευχαρίστησε επίσης τους συντελεστές της Θεατρικής Ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  με ζήλο και ενθουσιασμό για την επιτυχία της παράστασης.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικοί Φορέων, Συλλόγων, καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κατράνης και η  Αναστασία Πατατζή.

Ο Σωτήρης Πατατζής ανήκει στη μεταπολεμική γενιά της ελληνικής πεζογραφίας. Με σημείο εκκίνησης τα «Ματωμένα Χρόνια», ενδεικτικό παράδειγμα της ελληνικής πεζογραφικής παραγωγής με θέμα την Εθνική Αντίσταση, και κορύφωση της δημιουργικής του πορείας το μυθιστόρημα «Μεθυσμένη Πολιτεία», αφιέρωσε το σύνολο του έργου του στον προβληματισμό γύρω από την επίδραση που άσκησαν τα γεγονότα της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου στη μεταπολεμική κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα προσωπικής γραφής με χαρακτηριστικά στοιχεία τη λεπτή ειρωνεία και την απαισιόδοξη οπτική του μέλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet