Η Θεατρική Ομάδα Εφήβων και Νέων Δήμου Πεντέλης παρουσιάζει «Το σκλαβί»
Κοινωνία

Η Θεατρική Ομάδα Εφήβων και Νέων Δήμου Πεντέλης παρουσιάζει «Το σκλαβί»

Τα τμήματα Εφηβικού και Νεανικού Θεάτρου του Δήμου Πεντέλης θα παρουσιάσουν την παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15, στις 20:30, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να τη βρει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι, που είναι μακρύ και επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το “σκλαβί”, που ποτέ δε θα παραδεχτεί πως την αγάπησε.

Σημείο εκκίνησης για το θεατρικό έργο ήταν το ομώνυμο παραμύθι από τη Σύμη. Τα λαϊκά παραμύθια αφηγούνται γεγονότα. Δεν μας λένε πολλά για τους ήρωές τους και για όσα κρύβονται πίσω από τις πράξεις τους. Για να μεταφέρεις όμως ένα παραμύθι στη σκηνή είναι απαραίτητο να διαγνώσεις και όσα δεν λέγονται. Το Σκλαβί είναι ένα κατ’ εξοχήν αινιγματικό παραμύθι και ίσως γι’ αυτό να είναι και τόσο γοητευτικό…» (Ξένια Καλογεροπούλου, από το βιβλίο).

  • Σκηνική διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Σοφία Ιωαννίδη.
  • Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου.
  • Πρωτότυπη Μουσική: Ανδρέας Στεφανίδης.
  • Σκηνικά – κοστούμια: Κλειώ ΔαρζένταΕυάγγελος Κατσίκης.
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Θωμοπούλου.

Οι ηθοποιοί

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet