Η Πίστη ως τρόπος ζωής παρουσιάστηκε μέσα από το βιβλίο «Οδός Αγ. Σοφίας»
Πολιτισμός

Η Πίστη ως τρόπος ζωής παρουσιάστηκε μέσα από το βιβλίο «Οδός Αγ. Σοφίας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η παρουσίαση του βιβλίου «Οδός Αγίας Σοφίας» του συγγραφέα δρ Νικολάου Γ.  Παπασημακόπουλου, υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Μέσα από το βιβλίο «Οδός Αγίας Σοφίας» ο συγγραφέας δρ. Νικόλαος Γ. Παπασημακόπουλος, επιχειρεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, «να δώσει μια σύντομη αναφορά των θεμελιωδών διδασκαλιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας με έναν πρωτότυπο και μεθοδικό τρόπο προσεγγίζοντας την Πίστη ως τρόπο ζωήςΟ συγγραφέας με δύναμη Πίστης και Πνεύματος, για να ζωντανέψει τα θέματά του, συγκέντρωσε πνευματικούς θησαυρούς από την Αγία Γραφή, τα Πατερικά Κείμενα, την αρχαία και ξένη Φιλοσοφία καθώς και λαϊκές παροιμίες και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό  Ανθολόγιο Σοφίας, απλό και κατανοητό στους αναγνώστες».

Οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν ως εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Ο κ. Δημήτριος Τομπουλίδης – πρώην δήμαρχος Μελισσίων, συνεχάρη τον συγγραφέα για την εξαιρετική προσπάθεια και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σεβαστές κριτικές  για το βιβλίο.
  • Ο κ. Δημήτρης Μιχαλέλης – δημοσιογράφος, διευθυντής Σύνταξης Real News, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, αφού εκδήλωσε τον θαυμασμό του για το συγγραφικό έργο, παρότρυνε τον συγγραφέα  δρ. Νικόλαο Γ. Παπασημακόπουλο για τη συνέχεια του έργου του.
  • Η κ. Άντα Μπούσουλα-Χάνου – αντιδήμαρχος Παιδείας Πεντέλης, παρουσίασε ενότητες του βιβλίου που πραγματεύονται αρχές και αξίες που άπτονται της σύγχρονης κοινωνικής και ηθικής κρίσης, σχετικά με τον σεβασμό στους γονείς και τα γηρατειά, τον πλούτο και τη φτώχεια, την πλεονεξία και την αχαριστία, τη φιλία.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δρ. Αντώνιος Παυλίδης, σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τους την παρουσία τους ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο δημοτικός σύμβουλος Ελευθέριος Κιτσούλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαΐτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet