«Η Φόνισσα» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Πολιτισμός

«Η Φόνισσα» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:30, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη (Τέρμα Λόρδου Βύρωνος), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Σεπτέμβριος 2017».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και θεατρική προσαρμογή Κώστα Πολιτόπουλου.

«Φραγκογιαννού»: Φωτεινή Φιλοσόφου.

Παίζουν: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα, Θοδωρής Προκοπίου.

Παπαδιαμάντης – αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης.

Η ιστορία της Φραγκογιαννούς, μιας φιγούρας τραγικής με προεκτάσεις ηθικές, κοινωνικές και φιλοσοφικές που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, σε μια παράσταση πρόκληση για τους δημιουργούς της, όπου ο μοναχικός αναγνώστης υποκαθίσταται από το συλλογικό κοινό, το οποίο μετέχει, συνεργεί και συν-τελεί στα δρώμενα.

Εμείς και ο Παπαδιαμάντης

Αυτό ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.

Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου,για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών.

Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο «Ύδωρ το Εξιλαστήριόν», όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρώπινης Δικαιοσύνης.

Εισιτήρια:

  • Τιμή Προπώλησης: 10 ευρώ
  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet