Με πολιτιστικούς & αθλητικούς συλλόγους συναντήθηκε ο δήμαρχος Πεντέλης
Αθλητισμός

Με πολιτιστικούς & αθλητικούς συλλόγους συναντήθηκε ο δήμαρχος Πεντέλης

Με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Πεντέλης συναντήθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης 1η Απριλίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Στη συνάντηση, η οποία είχε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, μεγάλη επιτυχία, παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντα Μπούσουλα, τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και εκπρόσωποι από όλους σχεδόν τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους λέγοντας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ότι «αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού και βοηθούν την πόλη σε μια περίοδο οικονομικά δύσκολη».

«Βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Δήμου», τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο δήμαρχος Πεντέλης, «που αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση είναι ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στην πόλη μας θα γίνεται από τους συλλόγους,  με κεντρικό συντονισμό και ενίσχυση από τον ΟΠΑΘ.

»Στον τομέα του Αθλητισμού, θα πρέπει έγκαιρα να υποβληθούν τα προγράμματα των συλλόγων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αθλητικό καλοκαίρι (camp), ώστε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΘ να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα για την ωφέλιμη απασχόληση των παιδιών.

»Οι φορείς που θα οργανώσουν τα camps στον Δήμο για την καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι στόχος του προγράμματος θα είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η εξυπηρέτηση του εργαζόμενου γονέα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, μέσα σε χώρους που θα εμπνέουν σιγουριά και ασφάλεια.

»Στον τομέα του Πολιτισμού, οι δράσεις θα υλοποιηθούν μέσω των Πολιτιστικών μας κέντρων (Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, Ανοιχτό Θέατρο Μελισσίων, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης ) με τον συντονισμό και έλεγχο του ΟΠΑΘ.

»Μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να υποβληθούν τα αιτήματα για τη διάθεση των χώρων, ώστε να προγραμματιστούν οι  πολιτιστικές  εκδηλώσεις  και η διαθεσιμότητα των χώρων και του εξοπλισμού και έγκαιρα να συνταχθεί το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015 και το Φεστιβάλ Πεντέλης».

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν απόψεις προτάσεις και προβληματισμούς σε θέματα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και σε θέματα συντηρήσεων των ανάλογων χώρων.

Ο δήμαρχος, κλείνοντας τη συνάντηση, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη βασική κατεύθυνση του Δήμου ότι «ο πολιτισμός και ο αθλητισμός στον Δήμο Πεντέλης θα γίνεται με τη συνεργασία των συλλόγων και  ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στο πολύτιμο έργο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet