Πλήθος κόσμου στο μουσικό αφιέρωμα «Τραγούδια που μας ταξίδεψαν»
Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στο μουσικό αφιέρωμα «Τραγούδια που μας ταξίδεψαν»

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Μελισσίων σε συνεργασία με τον τοπικό σύμβουλο Δ.Κ. Πεντέλης Καννέλο Γεωργόπουλο διοργάνωσαν μία μουσική βραδιά στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» στο πρώην δημαρχείο Πεντέλης το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018.

Για δύο ώρες περίπου σε μία κατάμεστη αίθουσα ο κόσμος απόλαυσε τραγούδια μεγάλων δημιουργών, ποιητών και συνθετών όπως των Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δημήτρη Λάγιου, Σταμάτη Κραουνάκη και άλλων.

Τη μουσική βραδιά άνοιξε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Πεντέλης, υπό τη διεύθυνση του εξαιρετικού μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη με τραγούδια άρτια εκτελεσμένα που ενθουσίασαν και ταξίδευσαν το κοινό.

Στο δεύτερο μέρος οι σολίστες Σαπφώ Αλεξάκη και Νίκος Καμπέρης, συνοδευόμενοι από τους εξαιρετικούς μουσικούς, τη Νίκη Κουντούμη στο πιάνο, τον Κώστα Ζαριδάκη στο μπουζούκι και τον Θανάση Ζαχαρόπουλο στην κλασική κιθάρα, τραγούδησαν ποιήματα ντυμένα με μουσική.

Η βραδιά έκλεισε με το τραγούδι «Με τον Βοριά» αφιερωμένο στον παρόντα δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, αρωγός τέτοιων εκδηλώσεων που στο τέλος της βραδιάς παρότρυνε να συνεχίσουν να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, με την παρουσία τους, οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης Ιωάννης Ζώης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Γεώργιος Μαγιάτης, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, το μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ, Άννα Βασιλείου, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος – Γκιουλμπαξέ», Παναγιώτης Γκατζόλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet