Σε εκδήλωση του Συλλόγου «Άγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε» ο δήμαρχος Πεντέλης
Πολιτισμός

Σε εκδήλωση του Συλλόγου «Άγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε» ο δήμαρχος Πεντέλης

Στο κατάμεστο θεατράκι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης γιόρτασαν την Τετάρτη 24 Ιουνίου οι φίλοι του Μικρασιατικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» τη λήξη των μαθημάτων του τμήματος παραδοσιακών χορών.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε χορούς, έθιμα και παραδόσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και των αλησμόνητων πατρίδων που τιμούν τον πολιούχο του Συλλόγου, Άγιο Γεώργιο.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πόσο σημαντική είναι η διατήρηση και η μετάδοση της παράδοσης εν προκειμένω για τα Μελίσσια των Μικρασιατών και των Ποντίων και δεσμεύτηκε να δρομολογήσει το αίτημά τους για μετονομασία της πλατειάς Αγίου Γεωργίου Μελισσίων σε πλατεία Μικρασιατών.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος Ηλίας Τσουχνικάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Μασμανίδου και Τίτσα Κυβέλου, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης και η τοπική σύμβουλος Σταυρούλα Μιχαλοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet