Τμήμα Θρακιώτικης Παράδοσης από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων
Πολιτισμός

Τμήμα Θρακιώτικης Παράδοσης από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων

Τμήμα Θρακιώτικης Παράδοσης λειτουργεί για την περίοδο 2014-2015 και για πρώτη φορά από το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων».

Στο τμήμα της Θρακιώτικης παράδοσης, το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργαστηρίου, είναι το μοναδικό που λειτουργεί στα Βόρεια Προάστια, θα διδάσκονται χοροί από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης σε συνδυασμό με διαλέξεις σχετικά με τα ήθη, τα έθιμα, τη λαογραφία και τη φορεσιά της περιοχής. Παράλληλα θα γίνονται και μαθήματα θρακιώτικου τραγουδιού, ενώ τα μαθήματα χορού θα συνοδεύονται και από γκάιντα, καβάλι και νταούλι.

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΜελισσίωνΤη γενική επιμέλεια του τμήματος θα έχουν οι Ελένη Φιλιππίδου (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Μsc Λαογραφία-Ανθρωπολογία του Χορού και υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών) και Χρίστος Δανάκης (τραγούδι, γκάιντα, καβάλι).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 18:30-20:30, στην αίθουσα του Συλλόγου, Ελ. Βενιζέλου 32-34, 1ος όροφος, στα Μελίσσια, ενώ πριν θα πραγματοποιείται και μάθημα θρακιώτικης γκάιντας.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές και πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο email: [email protected] ή στους ακόλουθους αριθμούς τηλεφώνου:

  • Γραφείο Συλλόγου: 211 0112080.
  • Παναγιώτης Δουκίδης (πρόεδρος): 6945 755837.
  • Ελένη Φιλιππίδου (χοροδιδάσκαλος): 6937 153133.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΝΤΟΝΗ

    Πάρα πολύ ωραία κίνηση να διδάξετε την Θράκη χωρις παραποιήσεις και το κυριότερο αυθεντική.Θέλω πολύ να ερθω να παρακολουθήσω τα μαθήματα και θα ειναι τιμή μου να γίνω μέλλος της ομάδας σας.!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet