Ιδιαίτερα επιτυχημένο το 33ο Θέαμα Ακρόαμα
Πολιτισμός

Ιδιαίτερα επιτυχημένο το 33ο Θέαμα Ακρόαμα

Με ιδιαίτερη επιτυχία, το Σωματείο Πνευματικής, Πολιτιστικής και Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων, συνεχίζοντας εδώ και 35 χρόνια τη σταθερή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα, πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Ιουνίου και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στο ανοιχτό θεατράκι Μελισσίων το 33ο Θέαμα Ακρόαμα, «Καλλιτεχνικές Εκφράσεις» & «Στον τόπο τα πατήματα και τα στριφογυρίσματα».

Η αντιπρόεδρος του Σωματείου Καλλιόπη Θεοφιλίδου-Δημητράκη, αναπληρώνοντας την ασθενή πρόεδρο Μαρία Αραμπάνου στην οποία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους καθώς και όλους τους παριστάμενους.

Την πρώτη μέρα διεξαγωγής του 33ου Θέαμα Ακρόαμα, στο κατάμεστο ανοιχτό θεατράκι Μελισσίων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με οδηγό στην όμορφη βραδιά τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον αγαπημένο δάσκαλο Θωμά Γκουντή, διάνθισαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας δείγμα της δουλειάς τους τα τμήματα:

Κλασικού Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού & Χοροθεάτρου υπό τη διδασκαλία -χορογραφία του κ. Θωμά Γκουντή. Τα μικρότερα τμήματα μπαλέτου, όπως και σύγχρονου χορού ενηλίκων, σε χορογραφία και επιμέλεια του δασκάλου Κωστή Τσιαμάγκα, μάγεψαν τους θεατές, από τους οποίους εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα. Τόνο διαφορετικό σε μοντέρνους ρυθμούς, έντονο και δυναμικό έδωσαν στην εκδήλωση τα τμήματα hip hop, χορεύοντας σε χορογραφίες και επιμέλεια του δασκάλου Χρήστου Καφετζή, σε έντονους, νεανικούς ρυθμούς. Τα τμήματα zumba ενηλίκων υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Μηνά χάρισε σε όλους τη ζωντάνια της έντονης κίνησης ακόμη και για τους έχοντες κινητικά προβλήματα. Σε ρυθμούς λάτιν σε επιμέλεια-χορογραφία της Νανάς Γονή, τους παρευρισκόμενους ταξίδεψαν τα ομαδικά τμήματα Λάτιν & Ευρωπαϊκών χορών. Το Τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού υπό τη διδασκαλία της θεατρολόγου Αρχοντίας Χριστούλη παρουσίασε απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Ο μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Την εκδήλωση διάνθισε το προσκεκλημένο ζευγάρι των χορευτών Γωγώ Ξηρού και Χρήστου Καφετζή που χόρεψαν ένα εξαιρετικό κλασσικό χορό με θέμα «Ορφέας & Ευριδίκη» σε χορογραφία Θωμά Γκουντή και μουσική Αντώνη Θεοδωρόπουλου.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, δεύτερη μέρα της εκδήλωσης το ανοιχτό θατράκι πλημμύρισε Ελληνική Παράδοση.

Οι μελωδικές φωνές της παιδικής χορωδίας «Αρμονική Σύγκλιση» υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Νινέτας Μπέη έδεσαν άψογα με τη Χορωδία Ενηλίκων «Ύμνος & Παράδοση» της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης υπό τη Διεύθυνση του Χαρίτωνα Γραικού, σε άριστη συνεργασία με τη ζωντανή Παραδοσιακή Ορχήστρα συνόδευσαν τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Σίσσυς Πέτρου, το Χορευτικό Τμήμα ενηλίκων υπό την καθοδήγηση του Χάρη Μπακόπουλου και το καλεσμένο Χορευτικό του Κέντρου Χορού & Πολιτισμού «Πολυμήλη», υπό την καθοδήγηση του Χάρη Μπακόπουλου.

Το παιδικό τμήμα Ελληνικών-Παραδοσιακών χορών με χορούς Ηπείρου, Πολυγύρου & Ιερισσού Χαλκιδικής, Ασσήρου Θεσ/νίκης Κυθήρων υπό τη διδασκαλία της Σ. Πέτρου έκανε όλους τους παρευρισκόμενους περήφανους δείχνοντας ότι τα μικρά παιδιά, το μέλλον της χώρας μας, σεβόμενα την παράδοση συνεχίζουν με αξιώσεις τη σπουδή των ελληνικών χορών. Το δε Τμήμα Ενηλίκων χόρεψε με περηφάνια χορούς από την Κύζικο της Μικράς Ασίας & Δυτικής Θράκης υπό την επιμέλεια του δασκάλου Χ. Μπακόπουλου.

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους παριστάμενους πιασμένους σ΄ έναν τεράστιο κύκλο χορεύοντας τραγούδια της Ελληνικής Παράδοσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και μέλος του Δ.Σ. ΟΠΑΘ Δήμου Πεντέλης Κ. Κοσμά-Μπάρα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΕΜ Κ. Δημητράκης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών & επίτιμος πρόεδρος της ΠΠΚΚΒΠ Ε. Βλυσίδου-Λεονταρίδου, ο Αντιπρόεδρος του Μικρασιάτικου Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιουλμπαξέ» Δ. Μυλωνάς, η γεν. γραμματέας της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων Δήμου Πεντέλης Στ. Μπεκιράκη, ο αντιπρόεδρος και η ταμίας της Νεανικής Αθλητικής Ακαδημίας «άθλος» Δ. Μπέης και Α. Γκατζόλη αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Γιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» Χ. Κάζος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τους γονείς που εμπιστεύονται στο Σωματείο τα παιδιά τους, τα παιδιά για την ιδιαίτερη προσπάθειά τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα, τους δασκάλους που ακούραστοι προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες, καθώς και όλους όσους με άπλετη διάθεση εθελοντικής προσφοράς είναι πάντα στο πλάι του Σωματείου.

Ήταν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, «καταδεικνύοντας», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «για ακόμη μία φορά με πόσο κόπο αλλά παράλληλα με ιδιαίτερο ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού συνεχίζεται με σταθερά βήματα η διάδοση του Πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet