Τη χορευτική παράδοση της Χίου «βίωσαν» μέλη & φίλοι του ΚΕΜ
Πολιτισμός

Τη χορευτική παράδοση της Χίου «βίωσαν» μέλη & φίλοι του ΚΕΜ

Σεμιναριακό μάθημα με θέμα «Χορευτική παράδοση της Χίου: Σύγκριση νοτιόχωρων και βορειόχωρων» πραγματοποίησε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων στις 24 Ιανουαρίου 2016.

Εισηγήτρια ήταν η εκ Χίου καταγομένη Στεφανία Μπουλάμαντη, πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ με ειδικότητα στον ελληνικό παραδοσιακό χορό και με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Λαογραφία – Ανθρωπολογία του Χορού. H κα Μπουλάμαντη έχει εκπονήσει τόσο την πτυχιακή όσο και τη μεταπτυχιακή της διατριβή μετά από επιτόπια εθνογραφική έρευνα στο νησί της Χίου και επιπλέον έχει εκπονήσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και παγκόσμια συνέδρια.

Οι χοροί που διδάχθηκαν ήταν οι:

Βορράς:
Πατητός, Συρτός, Αράπη Σούστα, Δετός.

Νότος:
Μαρού, Σιγανός, Συρτό, Τρεχάτος, Νοσοκόμα, Χασάπικος, Πυργούσικος, Κάτω Χορός, Διπλός ή Δετός, Νενητούσικος.

Επίσης: Χιώτικος (στη Χώρα της Χίου) και αναφορά έγινε και στο Ρασοπατητο.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι με ανακοίνωσή του ευχαριστεί την κα Μπουλάμαντη για την καλή της διάθεση να μεταδώσει τις γνώσεις της για το νησί της Χίου και να εμπιστευτεί την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει στο νησί, με επιστημονικό ήθος και ευγένεια. Παράλληλα, το ΚΕΜ εύχεται να υπάρξουν και μελλοντικές συνεργασίες και στο μέλλον.

Επίσης, το Εργαστήρι ευχαριστεί τα μέλη του και όλους τους φίλους του, παλιούς και νέους, που παρευρέθησαν από διάφορα σωματεία της Αττικής και τίμησαν την εκδήλωση αυτή. Παρευρέθησαν φίλοι από τα σωματεία «Κορύβαντες”, «Ταξιδευτές Πολιτισμού», «Χοροπατήματα», «Χοροέκφραση», «Βάκχες», «Σέμελη», «Άθλος Περιστερίου», «Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου», «Δόρα Στράτου», «Σύλλογος Βορείου Αιγαίου», κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet