Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων παρουσιάζει «Όργανα και Ζυγιές»
Πολιτισμός

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων παρουσιάζει «Όργανα και Ζυγιές»

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Όργανα και Ζυγιές ΙΙ: Αφιέρωμα στη Θράκη και στην Κρήτη» το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου) στην αίθουσα του 2ου ορόφου.

Αφίσα «Όργανα και Ζυγιές»Τα «Όργανα και Ζυγιές» είναι μία παρουσίαση, η οποία ξεκίνησε ως ιδέα από την οικογένεια των «Χοροπατημάτων». Πριν δύο χρόνια σε συνεργασία των δύο συλλόγων (ΚΕΜ – Χοροπατήματα) παρουσιάστηκε στα Μελίσσια. Πριν λίγους μήνες αναβίωσε ξανά στα Χοροπατήματα και στις 13 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί ξανά από το ΚΕΜ με αφιέρωμα αυτή τη φορά στη Θράκη και στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, τα «Όργανα και Ζυγιές» είναι μια παρουσίασηεκδήλωση μέσα από την οποία παρουσιάζονται συνοπτικά και με λόγια όσο το δυνατόν απλά, διαφορά μουσικά όργανα, καθώς και η εξέλιξή τους στον χρόνο, όπως και οι πιθανοί (αλλά και οι λιγότεροι πιθανοί) συνδυασμοί τους. Επίσης, ο τρόπος παιξίματος, κουρδίσματος και κατασκευής των μουσικών οργάνων του τόπου μας και κυρίως των αφιερωματικών περιοχών. Όλα αυτά μέσα από εικόνες, συζήτηση αλλά κυρίως διά ζώσης μέσω τον ίδιων των οργανοπαιχτών.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μικρό γλεντάκι με ζωντανή μουσική από τις παραπάνω περιοχές και με συνοδεία κρασομεζέδων.

Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

Θράκη
Ακριβόπουλος Λάζαρος: νταούλι, τουμπελέκι.
Αρβανίτης Δημήτρης: λύρα.
Καστανιώτης Αλέξανδρος: καβάλι.
Πουλής Παναγιώτης: γκάιντα, ζουρνάς.

Κρήτη
Γαλλιός Κωστής: λαούτο.
Δελέγκος Νικήτας: λύρα, μπουλγκαρί, μπαντούρα.
Κουτούζος Στάθης: νταούλι.
Σαμαράς Λάμπης: λαούτο.

Γενική παρουσίαση των μουσικών οργάνων και ιστορική αναφορά αυτών θα γίνει από τον Παναγιώτη Πουλή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη – δωρεάν για όλους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail του Συλλόγου [email protected], είτε να καλέσουν στον αριθμό τηλεφώνου 211 0112080.

Όπως αναφέρει στην πρόσκληση ο πρόεδρος του ΚΕΜ Παναγιώτης Δουκίδης «η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet