Στο πλευρό της Ν. Μάκρης ο Δήμος Πεντέλης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς
Πεντέλη

Στο πλευρό της Ν. Μάκρης ο Δήμος Πεντέλης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου, αλλά και στο σημείο που εκδηλώθηκε η σημερινή (9/9) πυρκαγιά στην περιοχή Ανατολή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα.

Η φωτιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, προήλθε από αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά στον περιφερειακό δρόμο Νέας Μάκρης Πεντέλης και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Αγίου Πέτρου.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με ισχυρές δυνάμεις και οχήματα, με 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, αποσόβησε την επέκταση της φωτιάς, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Δήμος Πεντέλης, όπως σημειώνει, βρέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα, συνέδραμε την Πυροσβεστική υπηρεσία στο έργο της, με υδροφόρο όχημα, ενώ παράλληλα, με περιπολίες οχημάτων, βρισκόταν σε υψηλού βαθμού επιφυλακή σε καίρια σημεία πέριξ των εστιών της πυρκαγιάς.

Καθοριστική ήταν, σύμφωνα με τον Δήμο και η παρουσία του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο οποίος -υπό την επίβλεψη του προέδρου του, Βλάσση Σιώμου– ήταν από την πρώτη στιγμή του συμβάντος στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet