Τον Νεοπεντελιώτη Κωνσταντίνο Λάσκαρη βράβευσε η δήμαρχος Πεντέλης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Τον Νεοπεντελιώτη Κωνσταντίνο Λάσκαρη βράβευσε η δήμαρχος Πεντέλης

Τον κάτοικο Νέας Πεντέλης Κωνσταντίνο Λάσκαρη, επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors, βράβευσε η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά. Παρόντες στη βράβευση ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Γεωργία Μητροπούλου και Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελος Παλαιοδήμος, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου στο Πεντελικό βουνό, Κωνσταντίνα Λαζή και ο αριστεύσας φοιτητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Γεώργιος Καούκης.

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ο επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρεία Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, μιας εταιρείας πρώτης στον κόσμο στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Επίσης, υπήρξε το ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Προμηθέας», που σχεδίασε και κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο «Πυρφόρος».

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και έκανε το Μεταπτυχιακό του στο Imperial College του Λονδίνου, με αντικείμενο «Επικοινωνίες και Επεξεργασία Σήματος».

Η διδακτορική διατριβή του, που εκπόνησε το 2006 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είχε τίτλο «Σχεδιασμός και Βελτιστοποίηση ηλεκτροκινητήρων για συστήματα μεταβλητής ταχύτητας».

Το 2008, μαζί με άλλους μεταδιδακτορικούς φοιτητές, ιδρύουν την ομάδα «Προμηθέας» στο ΕΜΠ. Εκεί σχεδιάζεται και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο «Πυρφόρος». Ο «Πυρφόρος» κατέρριψε το 2011 το πανελλήνιο ρεκόρ κατά 8 φορές και κατέκτησε την 7η θέση στην Ευρώπη με 360Km/kWh.

Τον Μάρτιο του 2012, ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors στο Palo Alto της Καλιφόρνιας. Η δουλειά του είναι να δημιουργεί πρότυπα, να σχεδιάζει, να αξιολογεί και να ρυθμίζει την αρχιτεκτονική των μελλοντικών ηλεκτροκινητήρων της Tesla Motors. Δημιούργησε το ειδικό λογισμικό σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων, με το οποίο στη συνέχεια σχεδιάζονται οι ηλεκτρικοί κινητήρες για τα σημερινά, αλλά και για τα μελλοντικά μοντέλα, ενώ παράλληλα σχεδίασε τον ευθύγραμμο ηλεκτροκινητήρα για το «Hyperloop», ένα σύστημα ταχείας μεταφοράς, ιδέα του ιδιοκτήτη της Tesla και επιχειρηματία Elon Musk, το οποίο βρίσκεται σε θεωρητική μελέτη.

Το 2018 πείθει την Tesla Motors να δημιουργήσει το πρώτο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που βγαίνει εκτός των ΗΠΑ. Το τμήμα αυτό εγκαταστάθηκε στο τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος, που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, όπου σε πρώτη φάση μετέχουν 11 μηχανικοί της Tesla, που αναμένεται να φτάσουν τους 40, ανάμεσά τους Έλληνες μηχανικοί που είχαν εκπατριστεί και επέστρεψαν στην πατρίδα.  Η ομάδα αυτή έχει αναλάβει την ανάπτυξη των ηλεκτροκινητήρων της επόμενης γενιάς των ηλεκτρικών supercars.

Η δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε μετά τη βράβευση:

«Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ένας από εμάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Πεντέλη και η αείμνηστη μητέρα του ήταν ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας με μεγάλη προσφορά σε αυτή. Εκτός όμως από αυτά, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ο επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρεία Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, μιας εταιρείας πρώτης στον κόσμο στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

»Υπήρξε το ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Προμηθέας” που σχεδίασε και κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο “Πυρφόρος”, το οποίο, το 2011 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κατά 8 φορές και κατέκτησε την 7η θέση στην Ευρώπη με 360Km/kWh. Συζητήσαμε λοιπόν, για το πώς μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Πεντέλης έναν σύγχρονο, περιβαλλοντικά πρότυπο Δήμο, με αειφόρο ανάπτυξη.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τον βράβευσα για όλο του το έργο και τη συνεισφορά του. Μας κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην πορεία της χώρας μας προς ένα νέο καινοτόμο αύριο και προς έναν σύγχρονο κόσμο, που θα επιτρέπει στα παιδιά της όχι μόνο να μη φεύγουν για το εξωτερικό, αλλά να επιστρέφουν και να δημιουργούν στην πατρίδα μας. Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet