Το «Ε» καταγράφει τις «έτοιμες» κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό στην πτέρυγα Μπόμπολα, στα Μελίσσια
Πεντέλη

Το «Ε» καταγράφει τις «έτοιμες» κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό στην πτέρυγα Μπόμπολα, στα Μελίσσια

Στον αέρα βρίσκονται 80 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», παρά την έγκριση για αξιοποίησή τους που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από πιστοποίηση που πραγματοποίησε κλιμάκιό του. Οι 80 κλίνες, τις οποίες ο ΕΟΔΥ είχε εντάξει στο «οπλοστάσιό» του ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας που χτυπά αυτή την περίοδο τη χώρα, παραμένουν ανενεργές, καθώς στις αρχές Αυγούστου ο ΕΦΚΑ, ο ιδιοκτήτης των τριών κτιρίων της πτέρυγας, αποφάσισε να τα μισθώσει αντί υψηλού ενοικίου στον δήμο Πεντέλης, ο οποίος σχεδιάζει τη λειτουργία… νηπιαγωγείου!

Με αυτό τον τρόπο ξεκίναγε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews για την πτέρυγα Μπόμπολα, στα Μελίσσια, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, το οποίο στηριζόταν τόσο στις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», όσο και σε εκείνες δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εγκαταλελειμμένη πτέρυγα Μπόμπολα:

Το θέμα ενόχλησε τη δημοτική αρχή, η οποία θεώρησε ότι κάποιοι «συγχέουν σκόπιμα» την εγκαταλελειμμένη από το 2012 πτέρυγα Μπόμπολα με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», όπως ανέφερε και στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Ο γ.γ. του Δήμου Γ. Καρβουνάκης με τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά στον επίμαχο χώρο.

Το «Ε» συνάντησε τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, την οποία συνόδευε ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καρβουνάκης, στον πολυσυζητημένο χώρο και με τη φωτογραφική κάμερά του κατέγραψε τις εικόνες που παρουσιάζει σήμερα η πτέρυγα. Οι εικόνες δείχνουν ότι ο χώρος μόνο έτοιμος δεν είναι για να υποδεχθεί οποιονδήποτε ασθενή, με Covid ή όχι.

Οι χώροι όπου λειτουργεί σήμερα η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο Πεντέλης:

Ωστόσο, επειδή οι καταγγελίες για τον τρόπο της παραχώρησης του χώρου στον Δήμο Πεντέλης από τον ΕΦΚΑ, αλλά και για το πώς δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η άδεια να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του για τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης παραμένουν, το «Ε» ζήτησε από τη δήμαρχο διευκρινίσεις.

Επίσης, της έθεσε το ερώτημα εάν μπορεί να στεγάσει σε υφιστάμενες σχολικές δομές τα παιδιά που φοιτούν τώρα στην πτέρυγα, ώστε αυτή να «επιστρέψει» στο ΕΣΥ και να χρησιμοποιηθεί -βέβαια, μετά από τις σοβαρές παρεμβάσεις, αλλά και τον εξοπλισμό που θα απαιτηθεί- για τις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης των ασθενών με κορωνοϊό.

Οι απαντήσεις της δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet