«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… ατυχήματος στην Πεντέλη»
Κοινωνία

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… ατυχήματος στην Πεντέλη»

Για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος… ατυχήματος στην Πεντέλη» κάνουν λόγο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δήμου Πεντέλης και Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο κοιμητήριο Μελισσίων, την οποία συνδέουν με τη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι δύο σύλλογοι αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους:

«Οι σύλλογοί μας εδώ και δύο χρόνια υπογραμμίζουν τη λάθος επιλογή δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πεντέλη, σε δασική και παραρεμμάτια προστατευόμενη έκταση δίπλα στο Νεκροταφείο Μελισσίων. 

Ταυτόχρονα, προφορικά και με γραπτές παρεμβάσεις, επισημαίναμε τις  επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας τόσο του χώρου στάθμευσης των οχημάτων όσο και του χώρου απόθεσης των φυτοκλαδεμάτων και των ογκωδών -συχνά εύφλεκτων- αντικειμένων. Σε μια έκταση χωρίς υποδομές, φύλαξη και σύστημα πυρόσβεσης. Στην τελευταία ανακοίνωσή μας, τον Ιούλιο του 2022, τονίζαμε την ευθύνη της δημοτικής αρχής και των αρμόδιων για τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.                       

                                                  

Το αναπόφευκτο συνέβη την 1η Αυγούστου. Η συσσωρευμένη καύσιμη ύλη μέσα σε ένα κοντέινερ συλλογής ογκωδών έπιασε φωτιά.  Ευτυχώς αυτή τη φορά έσβησε με παρέμβαση πυροσβεστών και Δήμου. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα επιτήρησης και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, έστω και προσωρινά, για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου. Επίσης, να καταλήξει επιτέλους το συντομότερο σε μια σωστή χωροθέτηση για τον ΣΜΑ του Δήμου της, σε μη προστατευόμενη περιοχή και με πρόβλεψη για όλες τις κατά νόμο εγκαταστάσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet