«Φαστιστάκι» χαρακτήρισε αντιδήμαρχο της Πεντέλης δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συμμαχίας
Πολιτική

«Φαστιστάκι» χαρακτήρισε αντιδήμαρχο της Πεντέλης δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συμμαχίας

Κάθε άλλο παρά πνεύμα Χριστουγέννων επικρατεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Μία συνεδρίαση στην οποία, μεταξύ άλλων, συζητούνται το τεχνικό πρόγραμμα του 2022, αλλά και ο καθορισμός των δημοτικών τελών.

Η είδηση δεν ήταν ότι οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (σ.σ. που έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα) καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα, αλλά το γεγονός ότι ένα από τα «αγκάθια» που ξαναβγήκαν στην επιφάνεια ήταν αυτό της καταργημένης νοσοκομειακής πτέρυγας «Μπόμπολα», στα Μελίσσια, μέρος της οποίας λειτουργεί σήμερα ως νηπιαγωγείο.

Στο σημείο αυτό, σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να λειτουργήσει εκ νέου ως νοσοκομείο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όπου η πανδημία του κορωνοϊού εμφανίζει νέα έξαρση. Ιδιαίτερα ένθερμος στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συμμαχίας Νίκος Τόλιος, ο οποίος σημείωσε πως όταν καθημερινώς χάνονται τόσοι άνθρωποι από τον κορωνοϊό, είναι απαράδεκτο να μένει κλειστή η πτέρυγα «Μπόμπολα».

Η… έκρηξη ωστόσο ήρθε λίγο αργότερα, κατά τη συζήτηση αναμορφώσεων του προϋπολογισμού, όπου μεταξύ άλλων υπήρχε και μία μελέτη 450.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη πτέρυγα, στην οποία η αντιπολίτευση στάθηκε σθεναρά απέναντι. Όμως, το ξέσπασμα του κ. Τόλιου και η έκφραση «ξεφτιλισμένοι» που ακούστηκε, και η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Σώματος, Λουκά Μακρή, ανέβασαν τις εντάσεις. Κάπου εκεί παρενέβη η αντιδήμαρχος Δ/νσης Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Άντα Μπούσουλα Χάνου, για να δεχθεί την επίθεση του κ. Τόλιου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο να «μαζέψει το φασιστάκι» (σ.σ. δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο στο ενδιάμεσο διάστημα, καθώς αναγκαστικά παρακολουθούσαμε τη συνεδρίαση διαδικτυακά, με αρκετά προβλήματα στη σύνδεση).

Ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά στην επαναφορά η κατάσταση δεν είχε βελτιωθεί αισθητά. Η κ. Μπούσουλα ζήτησε από τον επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία να «πάρει θέση» για τον χαρακτηρισμό του δημοτικού συμβούλου του, ο πρόεδρος του Σώματος διαβεβαίωσε ότι ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου είχε ήδη δηλώσει ότι «δεν συμφωνεί με τέτοιους χαρακτηρισμούς», αλλά η κ. Μπούσουλα δεν φάνηκε να ικανοποιείται και ιδιαίτερα από αυτό.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόλιος πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι εμμένει στον χαρακτηρισμό του, στον οποίος απέδωσε «πολιτική διάσταση»…

Κάπως έτσι συνεχίζεται αυτή την ώρα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Τσάτσαρης Χαρίλαος

    Η λέξη φασιστάκι πρέπει να αρθεί εκτός και αν υπάρχουν περισσότεροι τα το υποστηρίξουν ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet