Δ. Γαλάνης: Οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν για το Αθλητικό Κέντρο
Αθλητισμός

Δ. Γαλάνης: Οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν για το Αθλητικό Κέντρο

Στην κριτική που του ασκείται από μέρος της μειοψηφίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παράδοση προς χρήση του Αθλητικού Κέντρου, λόγω εργασιών αποκατάστασης που γίνονται, απαντά ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνει λόγο για «δύο διαφορετικές προσεγγίσεις» του θέματος, μία του «δεν βαριέσαι, που ανήκει στο παρελθόν» και σε αυτήν της νυν δημοτική αρχής, της δράσης για «ένα Προάστιο Πρότυπο».

Στην ανάρτησή του ο δήμαρχος, αφού παραθέτει στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, αναφέρει:

Αυτές οι φωτογραφίες είναι από το Αθλητικό Κέντρο μας και τους κοινόχρηστους χώρους του. Δείχνουν την κατάσταση στην οποία το παραλάβαμε και πώς είναι η εικόνα του σήμερα, μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι χώροι είναι ακόμα κλειστοί. Γιατί για εμάς προέχει η ασφάλεια των πολιτών που τους επισκέπτονται και των εργαζομένων σε αυτούς. Και προτιμούμε να υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία λίγων εβδομάδων, μέχρι οι ζημίες να αποκατασταθούν, παρά να ρισκάρουμε με την ασφάλεια των κατοίκων μας και ιδίως των μικρών παιδιών.

Μου κάνει συνεπώς εντύπωση η συντονισμένη αντίδραση της δημοτικής αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία αντί να απολογηθεί για την κατάσταση που παρέδωσε τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και τους αθλητικούς χώρους, μας ασκεί κριτική για το θέμα.

Η όλη στάση της είναι αποκαλυπτική δύο διαφορετικών νοοτροπιών. Όπως ανέφερε επί λέξη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο τέως δήμαρχος, όταν συζητούσαμε για το θέμα, «κολώνες πάντα έπεφταν και θα συνεχίσουν να πέφτουν».

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας. Η δίκη τους αντίληψη ήταν «Και τι έγινε; Ας πέσει». Ήταν η λογική της αδράνειας, της στασιμότητας, του «δεν βαριέσαι», του να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αυτό ακριβώς θέλησαν οι δημότες να αλλάξει στις πρόσφατες εκλογές. Και αυτό θα αλλάξουμε.

ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΗΜΕΡΩΝ, ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ. Και αν τύχει και κάποια πέσει (γιατί ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις ένα ατύχημα), θα οφείλεται σε ένα πραγματικά ακραίο καιρικό φαινόμενο και όχι επειδή είχε σκουριάσει η βάση τους ή επειδή για χρόνια δεν είχαν γίνει εργασίες συντήρησης. Όπως συνέβη, δηλαδή, επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε τον Δήμο μας ένα πραγματικό Προάστιο Πρότυπο. Όπως θέλουν και αξίζουν οι κάτοικοί του. Και θα το πετύχουμε. Με δράσεις και όχι με τη μοιρολατρική λογική του «δεν βαριέσαι», που ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet