Kορυφαίες αθλήτριες στη συνέντευξη Τύπου για το 19ο Filothei Women Gala
Αθλητισμός

Kορυφαίες αθλήτριες στη συνέντευξη Τύπου για το 19ο Filothei Women Gala

Η συνέντευξη Τύπου για το 19ο Filothei Women Gala, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, δόθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης». Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν κορυφαίες αθλήτριες, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Λίλη Αλεξούλη και η νεαρή και ανερχόμενη άλτρια του ύψους Βιργινία Κουλουμέντα.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, ενώ εκεί ήταν για να μιλήσουν η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ξένια Αργειτάκη, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Ελένη Λάβδα, ο εκπρόσωπος της stoiximan.gr Γιώργος Κυπραίος και ο διευθυντής της διοργάνωσης Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

Από τη συνέντευξη Τύπου:

Παντελής Ξυριδάκης (δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού): Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου μας, για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 19 χρόνια, του χρόνου θα έχουμε τον επετειακό αγώνα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που έχουμε εδώ αθλήτριες όπως η Στεφανίδη και η Παπαχρήστου. Παράλληλα, βλέπουμε πως υπάρχει παρελθόν στον Α.Ο. Φιλοθέης, υπάρχει παρόν, αλλά μέλλον κι αυτό φαίνεται από την παρουσία της νεαρής Βιργινίας Κουλουμέντα. 

Ο Δήμος είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, ενώ του χρόνου θα γίνει η επετειακή διοργάνωση και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα στο στάδιο που θα δώσουν αίγλη, όπως η αλλαγή του ελαστικού τάπητα, ενώ θα αντικατασταθεί και το στρώμα του επί κοντώ.

Ελένη Λάβδα (ΟΚΑΠΑ Δήμου Ψυχικού – Φιλοθέης): Καλώς ήρθατε στο στολίδι του Δήμου μας. Είμαστε υπερήφανοι για το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», το οποίο προσπαθούμε να διατηρούμε όπως πρέπει με πολύ κόπο και μεγάλες δυσκολίες, αλλά νομίζω πως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αθλητριών μας. Ευχαριστούμε όλα τα κορίτσια, μας κάνουν υπερήφανους.

Ξένια Αργειτάκη (αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ): Ο ΣΕΓΑΣ για μία ακόμη φορά στηρίζει το μίτινγκ της Φιλοθέης, γιατί είναι ένα από τα λίγα διεθνή μίτινγκ, το οποίο μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε γυναίκες. Είναι δεδομένο πως ο γυναικείος αθλητισμός ανεβαίνει συνεχώς στην Ελλάδα και δίνει πολλές διακρίσεις. Το μίτινγκ αυτό διαφημίζει τις σπουδαίες αθλήτριες της χώρας μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να μετέχουν μαζί με κορυφαίες αθλήτριες. Εύχομαι το μίτινγκ να συνεχιστεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, πάντα με τη στήριξη της ομοσπονδίας.

Κατερίνα Στεφανίδη (ολυμπιονίκης του επί κοντώ): Για τρίτη συνεχόμενη φορά είμαι εδώ και χαίρομαι που θα πάρω μέρος στον αγώνα. Χαίρομαι που και ο προσωπικός μου χορηγός η stoiximan.gr είναι εδώ για δεύτερη χρονιά και δείχνει έμπρακτα πως στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Χαίρομαι επίσης που και ο καιρός είναι καλός. Το απόγευμα της Τετάρτης θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στην αρχή της σεζόν αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να μπορέσω να επανέλθω και να ξεπεράσω τους πόνους. Στη Ντόχα ήταν η πρώτη φορά που έκανα άλματα δίχως να πονάω. Η προετοιμασία τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάει πολύ καλά, παρότι αυτό δεν φαίνεται στους αγώνες. Δουλεύουμε πολύ στο να κερδίσω την αυτοπεποίθησή μου. Θέλω να κάνω αγώνες με συναγωνισμό, γιατί η πίεση με βοηθάει.

Βούλα Παπαχρήστου (μήκος): Είναι η όγδοη συμμετοχή μου στο μίτινγκ της Φιλοθέης. Από μικρό κορίτσι συμμετέχω εδώ, στη γιορτή της γυναίκας. Θα αγωνιστώ στο μήκος, γατί έχω έναν τραυματισμό στη φτέρνα από το μίτινγκ «Χανιά 2018» και ο γιατρός της ομοσπονδίας μου συνέστησε να μην μπω ακόμη στο τριπλούν. Στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου πάω ως κάτοχος μεταλλίου, το οποίο και θέλω να το υπερασπιστώ με κάθε τρόπο.

Λίλη Αλεξούλη (μήκος): Θα πάρω μέρος στη διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ στη διάρκεια της θερινής περιόδου για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ο κόσμος της Φιλοθέης αγκαλιάζει τη διοργάνωση και μας δίνει κίνητρο κι έπειτα γιατί η διοργάνωση αναδεικνύει την γυναικεία υπόσταση και αυτό αυτόματα το καθιστά ένα ξεχωριστό μίτινγκ.

Βιργινία Κουλουμέντα (ύψος): Είναι η πρώτη μου συμμετοχή είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ μαζί με τόσο σπουδαίες αθλήτριες.

Γιώργος Κυπραίος (εκπρόσωπος stoiximan.gr): Είμαστε χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά στηρίζουμε ένα διεθνές μίτινγκ. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες αθλητές στον δρόμο για το Τόκιο. Εύχομαι να έχουμε καλούς αγώνες και καλές επιδόσεις.

Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος (διευθυντής διοργάνωσης): Ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλουν εθελοντικά στη διοργάνωση, ένας από τους είναι ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Γιάννης Προβελλέγιος, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, όπως τον παλιό αθλητή της Φιλοθέης, τον Παναγιώτη Χριστοδούλου που έφτιαξε το εξαιρετικό προωθητικό βίντεο της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση για 19η χρονιά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, ενώ στη διάρκεια των αγώνων θα έχει live αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς τη stoiximan.gr, τον νέο μας χορηγό τη Citroen, την Counterpain και την Adidas που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά τη Dezato και τη Sokkia Hellas. Παράλληλα, θέλω να κάνω γνωστό πως στη διάρκεια των αγώνων θα τιμηθεί ο Νίκι Πετρόφ, προπονητής της Στέφκα Κονσταντίνοβα, που μέχρι σήμερα είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ύψος. Στόχος μας το 2019 το Gala να είναι Special event της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να έχει υψηλή βαθμολογία.

To Filothei Women Gala διοργανώνει ο Α.Ο. Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης –  Ψυχικού, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Συνεργαζόμενος φορέας και της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρωτοβουλία Υποστήριξης Ελλήνων Αθλητών – «Ο Δρόμος για το 2020», που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι για δεύτερη χρονιά η stoiximan.gr, ενώ από φέτος κύριος χορηγός είναι η Citroen και η Counterpain, ενώ τη διοργάνωση στηρίζουν ακόμη οι Adidas, Sokkia Hellas, Dezato. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ – ΕΡΑΣΠΟΡΤ και το www.stivoz.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet