Άλλος ένας χειμώνας… γεμάτος Ιστορία στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Άλλος ένας χειμώνας… γεμάτος Ιστορία στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου αρχίζουν εκ νέου οι επιτυχημένες «Διαλέξεις Ιστορίας» που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.

Μετά από τη μεγάλη προσέλευση των δημοτών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού την περασμένη χρονιά και με δεδομένη την ανάγκη συνεχώς ανανεούμενων ιστορικών γνώσεων και πηγών, ο καθηγητής Γιάννης Αντωνόπουλος, ιστορικός – διδάκτωρ Πανεπιστημίου Paris I Sorbonne, προσφέρει και φέτος τον χρόνο και τις γνώσεις του, ακολουθώντας έναν καινοτόμο, ελεύθερο τρόπο διδασκαλίας, ώστε το κοινό να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στην ιστορική αλήθεια των ημερών μας.

«Βάλτε λίγη ιστορία στο πρόγραμμά σας, τα απογεύματα Τρίτης, δύο φορές τον μήνα και μέχρι τέλος Απριλίου» προτρέπει τους πολίτες ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου.

Θέματα διαλέξεων Νοεμβρίου:

  • 7/11: «Η Ευρώπη των Εθνών – Εθνικισμός & Φιλελευθερισμός – Η Διαμόρφωση των Κρατών-Εθνών».
  • 21/11: «Η ενοποίηση της Γερμανίας και ο ρόλος της στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σκηνή».

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται ημέρα Τρίτη, από τις 19:00 έως τις 20:30 στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6749137).

Τα πεδία στα οποία θα κινηθούν οι διαλέξεις του δεύτερου κύκλου είναι τα εξής:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet