Αναδάσωση στον «Θρόνο του Δία» στη Φιλοθέη
Κοινωνία

Αναδάσωση στον «Θρόνο του Δία» στη Φιλοθέη

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού διοργανώνει αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στον Λόφο Φιλοθέης.

Στον Λόφο της Φιλοθέης, στο τέλος μιας πανέμορφης περιπατητικής ανηφορικής διαδρομής που προσφέρει πανοραμική και συγκλονιστική θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας βρίσκεται η θέση «Θρόνος Ομβρίου Διός». Όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και ο ουρανός καθαρός, στο βάθος οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν ακόμα και το νησί της Αίγινας.

Στα αρχαία χρόνια τα Τουρκοβούνια, τμήμα των οποίων είναι και ο Λόφος της Φιλοθέης, ονομάζοταν Αγχεσμός και στην κορυφή του συνηθιζόταν να τιμάται ο Όμβριος Ζευς, δηλαδή ο Δίας ο θεός των βροχών και του κεραυνού.

Ο Σύνδεσμός Δήμων για την Προστασία & την Αναδάσωση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), συνεπής στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, συνεχίζει τη δραστηριότητά του και τη νέα φυτευτική περίοδο για το 2018, με  Εθελοντική Αναδάσωση στον Λόφο Φιλοθέης.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας, με κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, και σε αυτή την αναδάσωση, ενισχύοντας με την παρουσία μας την προσπάθεια για να ξαναγίνουν τα Τουρκοβούνια ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου για όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής» τονίζει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ.και οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη & Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 6938 778967.

Αναδάσωση στον «Θρόνο του Δία» στη Φιλοθέη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet