Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού: Στόχος μας να ξεχωρίζουμε παντού ως πρότυπο προάστιο
Studio Gakis
Κοινωνία

Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού: Στόχος μας να ξεχωρίζουμε παντού ως πρότυπο προάστιο

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη από δημότες αίθουσα του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ξεκινώντας και ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς ορισμένων διακεκριμένων κατοίκων του Δήμου, ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Νικόλαο Βαλσαμάκη, στον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Διονύση Σαββόπουλο και στην Ολυμπιονίκη του ελληνικού στίβου Όλγα Βασδέκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 600 πολίτες και σημαντικές προσωπικότητες του Δήμου, καθώς και πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Βορείου Τομέα Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Ζωή Ράπτη, η γενική γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Βίκυ Λοΐζου, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπύρος Κοκκινάκης, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιάννης Κεχρής, καθώς και η τομεάρχης Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού του ΚΙΝ.ΑΛ., Μαρία Δημητρακοπούλου-Σκούνα.

Παρευρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελής Ξυριδάκης και Νίκος Κανελλάκης. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και οι πρώην δήμαρχοι Ειρήνη Κατσαρού, Δημήτρης Μαναός, Κρίτος Νεόφυτος, Ελένη Παναγιωτοπούλου και Παντελής Χαροκόπος.

Επίσης, παρευρέθησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλαίρη Σινανιώτου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Παπαχρόνης, Χαράλαμπος Μπονάτσος, Νικόλαος Ζερβός, Ελένη Ζέππου και Αλίκη Γκιζελή και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Νίκος Στρατηγός, Πένυ Ζαφειροπούλου-Σαρρή και Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

Τέλος το «παρών» έδωσαν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.

Από το διπλωματικό σώμα παρευρέθη o πρέσβης της Κροατίας, Alexandar Sunko.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλή», Αχιλλέας Καραμανλής και ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, Richard Lee Jackson.

Του θρησκευτικού αγιασμού πρωτοστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, και παρέστησαν ιερείς από όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχουμε μαζί μας και θα τιμήσουμε τρεις σπουδαίους συμπολίτες μας, τρεις δημότες μας που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, ο καθένας στο δικό του χώρο. Η σημερινή ημέρα ανήκει κυρίως σε αυτούς, τους οποίους θα τιμήσουμε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γαλάνης είπε: «Γι’αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να γίνει στο σημείο που φιλοξενεί το όραμα του μεγάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του ιστορικού αυτού προσώπου που κατάφερε να συνδέσει την Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή πορεία που της άξιζε. Και αυτό, φίλες και φίλοι, είναι και θα παραμένει για εμάς το ζητούμενο: Να μην προσφέρουμε στον Δήμο αυτόν τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά του αξίζει. Όσες αντιρρήσεις ή ενστάσεις και αν συναντήσουμε στον δρόμο μας. Ειδικά αυτό το έργο που έχω αυτή τη στιγμή πίσω μου, δεν μένει παρά να μας το υπενθυμίζει σε όλη μας την πορεία».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος σημείωσε: «Αυτή είναι η φιλοδοξία μας σε κάθε τομέα. Να κάνουμε βήματα μπροστά. Να χτίσουμε στα όσα καλά υπάρχουν -διότι ο Δήμος μας είναι ξεχωριστός, είναι μια περιοχή με υψηλή ποιότητα ζωής- και να πάμε ακόμα καλύτερα. Και αυτή η ποιότητα να αντανακλάται παντού. Στις υπηρεσίες μας, στην καθημερινότητα, στη δημόσια παρουσία όλων μας. Αυτό σημαίνει για εμάς Προάστιο Πρότυπο, να ξεχωρίζουμε παντού. Και είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα πούμε πολλά περισσότερα διότι η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει θα αρχίσει να αποδίδει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet