Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την ψυχική ευεξία
Κοινωνία

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την ψυχική ευεξία

Εκδήλωση με θέμα τη σημασία της ψυχικής υγείας και ευεξίας στη σύγχρονη εποχή πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Φιλοθέης τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Wellbeingr.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, προλόγισε την εκδήλωση και στη συνέχεια η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, ανέλυσε τη στρατηγική της κυβέρνησης πάνω σε αυτόν τον τομέα, αλλά και τη σημασία που δίνει η διεθνής κοινότητα.

Ομιλητές ήταν επίσης ο Παύλος Σακκάς, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βασίλης Τσέλιος, αναπληρωτής καθηγητής περιφερειακής ανάλυσης και πολιτικής, τμήμα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, well-being coach & mentor, Ayurvedic Lifestyle Consultant, NLP master coach. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Nίκος Ψαρράς, ηθοποιός.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά:

«Η ψυχική ευεξία προτείνεται ως επιλογή του σύγχρονου τρόπου ζωής και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων ασθενειών, αλλά και στην ανάπτυξη του ανθρώπου και της κοινωνίας. Οι σύγχρονες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν ανθρωποκεντρικά με μικρές αλλαγές-μεγάλες νίκες, και πρακτικούς τρόπους επιβίωσης στην καθημερινότητα. Σε όλη τη διάρκεια υπήρχε διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet