Διάλεξη για τις θεραπείες διαταραχών φάσματος αυτισμού
Κοινωνία

Διάλεξη για τις θεραπείες διαταραχών φάσματος αυτισμού

Το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας διοργανώνει διάλεξη για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της επικοινωνίας σε Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού και θέμα «Νέες προσεγγίσεις στην ενσωμάτωση και στην ένταξη: Εξωλεκτικές μέθοδοι και Τεχνολογία» την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, από τις 18:00 έως τις 20:00, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.

Θα συζητηθούν θέματα όπως: Ποιες είναι οι εξωλεκτικές μέθοδοι επικοινωνίας και πώς συμβάλλουν σε παρόμοιες περιπτώσεις στην έξοδο από την απομόνωση, στην επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι και στη δημιουργία σχέσεων;

Ο διακεκριμένος ομιλητής, διευθυντής Εκπαίδευσης της Σχολής Εικαστικής Θεραπείας στην Ασίζη της Ιταλίας, Simone Donnari, θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία και οι εξωλεκτικές μέθοδοι επικοινωνίας συμβάλλουν στη θεραπεία της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητας, των Διαταραχών Φάσματος Αυτισμού και άλλων διαταραχών.

Θα γίνει επίδειξη της εφαρμογής «Painteraction system», θα παρουσιαστούν παραδείγματα και ηθικές προεκτάσεις και θα συζητηθούν οι μελλοντικές δυνατότητες του συνολικού εγχειρήματος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Γραμματεία του ΚΤΨ, τηλ. 210 6747810 & 210 6710 346, e-mail, [email protected].

Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο: Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749137.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet