Δωρεάν Wi-Fi στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Δωρεάν Wi-Fi στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τοποθέτηση δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους του Δήμου.

Μετά την επιλογή και τη συμμετοχή του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, μαζί με άλλους Δήμους της χώρας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, η εγκατάσταση θα εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση Wi-Fi στους δημόσιους χώρους και στα δημοτικά κτήρια.

Η επιλογή αφορά στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει ένα νέο πρόγραμμα δικτυακών υποδομών με το όνομα WiFi4EU. Μέσα από αυτό, Δήμοι των κρατών – μελών της θα προμηθευθούν κονδύλια ώστε να προσφέρουν δωρεάν κόμβους ασύρματης πρόσβασης στο Internet (Wi-Fi hotspots) για χρήση τόσο από κατοίκους όσο και επισκέπτες. Μέσα από μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία, επιλέχθηκαν τελικά 2.800 δήμοι για ένταξη στο πρόγραμμα, του οποίου το συνολικό κόστος ανήλθε στα 42 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε ένας από αυτούς τους δήμους – μεταξύ τους και ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού – θα λάβει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ για να δημιουργήσει και να συντηρήσει τα σημεία Wi-Fi σε δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Πηγή πληροφοριών: parathyro.net

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet