Εγκαίνια για την έκθεση εικαστικού έργου των Ν. Ψάλτη και Σ. Μαρίνου
Κοινωνία

Εγκαίνια για την έκθεση εικαστικού έργου των Ν. Ψάλτη και Σ. Μαρίνου

Η έκθεση εικαστικού έργου των Νικολέτα Ψάλτη και Σίσσυ Μαρίνου είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πολίτες, καθώς εγκαινιάζεται σήμερα, 14 Οκτωβρίού, Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Ι. Κοκκώνη 15, Ψυχικό) στις 07:30 το απόγευμα.

«Οι δύο σύγχρονες Ελληνίδες σχεδιάστριες συνομιλούν και σκηνοθετούν με εικόνες μέσα από την ελληνική φύση. Τα λουλούδια στον αγρό μιας ανοιξιάτικης μέρας, τα στάχυα σε ένα χωράφι δίπλα στη θάλασσα, ένας ελαιώνας με τα αιωνόβια δέντρα του, είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό τον εικαστικό διάλογο», αναφέρει η δημοτική αρχή και προσθέτει:

«Οι μορφές, τα σχήματα, τα χρώματα εναλλάσσονται ανεμπόδιστα, μέσα στα διαφορετικά επίπεδα του χώρου. Η καθαρότητα της διαφάνειας του Plexi glass και η σταθερότητα του λευκού καμβά, γίνονται βάσεις έκφρασης και δημιουργίας. Τα αντικείμενα των εν λόγω διαλόγων αποτελούν τα δώρα της φύσης για τη φιλοσοφία της ζωής μας, όπως ο σεβασμός, η ελευθερία, η δύναμη, η ηρεμία, το δέος, ο φόβος, η ανεξαρτησία, η ισορροπία, το απόλυτο, το σχετικό. Η Φύση γεννά, εξελίσσει, διδάσκει , μεταμορφώνει… Και ο άνθρωπος, έχει την ευλογία να συνομιλεί μαζί της…Fysis dialogoi».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2021 και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη από τις 12:30 έως τις 15:30, κατόπιν ραντεβού στο e-mail [email protected]

Την έκθεση επιμελείται η Ελίζα Γερολυμάτου, ιστορικός τέχνης – μουσειολόγος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet