Εκδήλωση «Παιδική ηλικία, εφηβεία & Διαδίκτυο» στο Σπυροπούλειο
Κοινωνία

Εκδήλωση «Παιδική ηλικία, εφηβεία & Διαδίκτυο» στο Σπυροπούλειο

Εκδήλωση με θέμα «Παιδική ηλικία, εφηβεία & Διαδίκτυο» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 19:00 στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Αγίας Σοφίας 1).

Θα αναλυθούν οι θετικές επιρροές και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι για παιδιά και εφήβους σε μια εποχή που όλα τείνουν να γίνονται online.

Η ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια Μαρία Κορρέ θα παρουσιάσει τις θετικές προεκτάσεις του διαδικτύου (εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία, κ.ά.) αλλά και τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν: εξάρτηση από παιχνίδια, επικοινωνία με αγνώστους, τζόγος, παραπληροφόρηση, ανάπτυξη στρεβλής σεξουαλικότητας κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο της οικογένειας στην εκπαίδευση του παιδιού και του εφήβου ως προς την αξιοποίηση του διαδικτύου και την αποφυγή της επικίνδυνης χρήσης για την ψυχική υγεία.

Καθώς το διαδίκτυο καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην καθημερινότητα παιδιών και εφήβων, οι γονείς προβληματίζονται για τη σωστή ή μη χρήση του. Η ομιλία αποτελεί το δεύτερο μέρος εκδήλωσης που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο σχετικά με το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet