Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού – πέντε με πυρετό και βήχα
Eurokinissi
Κοινωνία

Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού – πέντε με πυρετό και βήχα

Σε εργαστηριακές εξετάσεις θα υποβληθούν πέντε από τους μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού που επέστρεψαν χθες το βράδυ από τη Βρετανία, καθώς παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, στο οποίο φοιτεί και η κόρη της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, όταν η μητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», εντοπίστηκε με τον COVID-19.

Τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα αποφασίστηκε να μεταβούν στις οικείες τους και σήμερα το πρωί, με ευθύνη των γονιών τους, να μεταβούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς («Αττικόν, ή «Σωτηρία»), προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ή αν πρόκειται για κάτι άλλο.

Αμέσως μετά από την αποβίβασή των 98 παιδιών από το αεροσκάφος, σχημάτισαν δύο ομάδες και εξετάστηκαν όλα με θερμόμετρο, ενώ τους έγιναν και ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό. 

Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικώς, τα ασθενοφόρα δεν χρειάστηκαν, αφού αποφασίστηκε τα παιδιά να μεταβούν στις οικείες τους.

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής. 

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet