H Ν. Κεραμέως συνεχάρη μαθητές στο Λύκειο Φιλοθέης για οικολογικό παγκάκι και διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό
Κοινωνία

H Ν. Κεραμέως συνεχάρη μαθητές στο Λύκειο Φιλοθέης για οικολογικό παγκάκι και διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, συνεχάρη τους μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης, οι οποίοι δημιούργησαν ένα οικολογικό παγκάκι από ανακυκλωμένα υλικά, το οποίο πρόσφατα έλαβε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε:

«Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, μέσω του διαγωνισμού, μαθητές μας ήρθαν κοντά στην πραγματική πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος και της εφεύρεσης λύσεων, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

»Οργανώθηκαν, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν, κατέληξαν σε ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο προϊόν, που κατάφεραν ήδη να προωθήσουν στην αγορά. Το παράδειγμά τους μας γεμίζει με αισιοδοξία».

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ. Δημήτρης Γαλάνης, από την πλευρά του, τόνισε:

«Είμαι περήφανος και συγκινημένος για το επίτευγμα των μαθητών μας και των καθηγητών μας που στόχευσαν και πέτυχαν την πρώτη θέση με το εντυπωσιακής καινοτομίας παγκάκι τους…

»Από την πρώτη στιγμή που μου παρουσιάσατε το παγκάκι ανέλαβα ότι ο Δήμος μας θα απορροφήσει τα πρώτα 100 παγκάκια σας, αναγνωρίζοντας την υπεραξία του σπουδαίου εγχειρήματος σας και επιβραβεύοντας την ομαδική σας εργασία».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το νικητήριο καινοτόμο οικολογικό παγκάκι, είναι ένα project των 18 μαθητών της Α’ & Β’ Λυκείου του δημόσιου σχολείου του Δήμου, που πήραν μέρος με την ομάδα τους, RAISE, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό την αειφορία, ο οποίος διοργανώθηκε από την εταιρεία «Envolve Entrepreneurship GR».

«Η συγκυρία ανάπτυξης της δράσης των μαθητών στην περίοδο της καραντίνας ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα αποτελείται από 18 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλοθέης, υπό την καθοδήγηση καθηγητών του σχολείου και συνεργατών της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Συγχαρητήρια στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων Λυκείου Φιλοθέης για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα!» επισημαίνει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet