Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο ΓΕΛ Ψυχικού
Κοινωνία

Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο ΓΕΛ Ψυχικού

Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Ψυχικού, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινότητας Ψυχικού, Φαίνης Χατζηαθανασιάδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου υποδέχθηκαν τον υπουργό στο προαύλιο του σχολείου, ενώ ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητήσει ο κ. Συρίγος με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενόψει και των πανελληνίων εξετάσεων.

Τα παιδιά συζήτησαν με τον κ. Συρίγο, τον ρώτησαν διάφορα πράγματα, του εξέφρασαν το άγχος τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ του έθεσαν και πλήθος θεμάτων, από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την ανάγνωση βιβλίων, αλλά κυρίως το μέλλον τους, τα ελληνικά πανεπιστήμια, την ασφάλεια των ΑΕΙ.

Παρά τον περιορισμένο χρόνο του, ο υπουργός παρέμεινε κοντά τους πάνω από δύο ώρες, αφού οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί των παιδιών κράτησαν τον διάλογο ζωντανό. Τέλος, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλή τύχη στη ζωή τους.

Τον υπουργό καλωσόρισαν η λυκειάρχης Ελένη Μουρδουκούτα, οι διδάσκοντες, ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, η πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Ψαχούλας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαίρη Αυγέρη.

Η λυκειάρχης και οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προγράμματα που συμμετέχει το σχολείο, τις επιδόσεις των μαθητών, τα αριστεία και βραβεία που έχουν λάβει μαθητές ακόμη και εν μέσω πανδημίας.

Η υπεύθυνη προγραμμάτων, εκπαιδευτικός Γιούλα Χρονοπούλου ενημέρωσε, ότι δύο μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Ψυχικού, εν μέσω πανδημίας, η Ελένη Κόρδα, μαθήτρια της Α’ Λυκείου και η Νικολέτα Παρώνη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, πήραν Αριστείο & Διάκριση στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ που έγινε στις 7-8 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή σπουδαίων επιστημόνων μεταξύ των οποίων ο κ. Αθανάσιος Φωκάς, καθηγητής του Cambridge και ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του MIT.

Το ΓΕΛ Ψυχικού συμμετείχε διαδικτυακά και στη διεθνή ημερίδα «17th International Particle Physics Masterclasses 2021» – «Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων 2021».

Όπως ενημερώνει η Κοινότητα Ψυχικού, από το 2003 το ΓΕΛ Ψυχικού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Συνεργαζόμενα Σχολεία με την UNESCO (ASPnet) – United NationsEducational Scientific and CulturalOrganizations UNESCO AssociatedSchools».

Επίσης συμμετέχει και στο πρόγραμμα MUN (Model United Nations)/(Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών).

Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 20 Συνδιασκέψεις, όπου εκπροσωπούνται διάφορες χώρες ανάλογα με τον αριθμό μαθητών που συμμετέχουν (5-6 μαθητές ανά χώρα). Η κάθε συνδιάσκεψη αποτελεί προσομοίωση μιας αντίστοιχης του ΟΗΕ πάνω σε επίκαιρα σημαντικά θέματα (επίσημη γλώσσα-Αγγλική/αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας).

Το ΓΕΛ Ψυχικού, εκτός από τη συμμετοχή του στα MUN εντός Ελλάδας, συμμετείχε και σε MUN εκτός Ελλάδας (BRAT-MUN Μπρατισλάβας 2015, BI-MUN Βελιγράδι 2017, BRU-MUN Βρυξελλών 2018, APRO-MUN Μπρατισλάβας 2019).

Το σχολείο ανήκει στο Δίκτυο Σχολείων διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας «Σημερινός μαθητής: Αυριανός ενεργός πολίτης του κόσμου ΣΗΜΑ-ΑΕΠ». 

Ακόμη, τα παιδιά, ευαισθητοποιημένα προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, πραγματοποίησαν διάφορες προσφορές αγάπης στο Γηροκομείο Αθηνών, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι, στο «MAKE A WISH», με συγκέντρωση μάλιστα ενός σημαντικού ποσού από πωλήσεις κοσμημάτων που πούλησαν τα ίδια στο σχολείο.

Τέλος, το τμήμα προσανατολισμού Υγείας της Γ’ τάξης επισκέφθηκε τα εργαστήρια του τμήματος Παθολογικής Ανατομικής του διαγνωστικού κέντρου της Βιοιατρικής. Οργανώθηκαν ομιλίες με σημαντικές προσωπικότητες, όπως του ιστορικού Κ. Αντωνόπουλου, για την Επανάσταση του 1821, του ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων Χάρη Καραμπέτσου, του Ιαβέρη για κυκλοφοριακή αγωγή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet