Ημέρα της Γυναίκας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού στις 8 Μαρτίου
Κοινωνία

Ημέρα της Γυναίκας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού στις 8 Μαρτίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού διοργανώνει μία ομιλία-ταξίδι στον χρόνο, με οδηγό τις πηγές, τα αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια που αποτυπώνουν τη θέση και τον ρόλο της γυναίκας ανά τους αιώνες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 18:00, στην Α’ πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τις προϊστορικές κοινωνίες και τις θεότητες της γονιμότητας στη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο και την Κρήτη, στις μορφές του Ολύμπου, την Κλυταιμνήστρα και την Πηνελόπη, από την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως τη Θεοτόκο με τις πολλές ονομασίες της, η διαδρομή της γυναίκας στην Ιστορία ταυτίζεται με τη ζωή, τη δημιουργία και την προσφορά.

Την ομιλία θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα, φωτίζοντας πρόσωπα, σύμβολα και αφηγήσεις που διαμόρφωσαν την ιστορική μας μνήμη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet