Η «Γεωπολιτική συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο» συζητήθηκε στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Κοινωνία

Η «Γεωπολιτική συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο» συζητήθηκε στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Γεωπολιτική συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο: ανταγωνισμοί και απειλές», που διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA HJ – 40 Ψυχικού, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 στο κατάμεστο από κόσμο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Στην εσπερίδα μίλησαν o ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας και ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης. Την εκδήλωση συντόνισε ο στρατιωτικός – διπλωματικός συντάκτης του ΑΝΤ1 και πολεμικός ανταποκριτής Χρήστος Μαζανίτης.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) αντισμήναρχος Δημήτριος Ρώτας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους ομιλητές. Ακολούθως ο ο πρόεδρος της AHEPA Ψυχικού Παναγιώτης Ριζόπουλος επέδωσε αναμνηστικά δώρα στους ομιλητές και παρέδωσε στον κ. Ρώτα το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ, ως δωρεά για την ενίσχυση του έργου της Ομοσπονδίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και της εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» Νέας Υόρκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet