Ισόβια στον δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό
Κοινωνία

Ισόβια στον δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του, στο Νέο Ψυχικό.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, που ζήτησε η υπεράσπιση, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευσή της, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού, για να μην του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστούσε.

Η εισαγγελική λειτουργός ήταν καταπέλτης. Όχι μόνο κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας, αλλά και ότι ο 57χρονος «από πείσμα, δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300.000 ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις».

«Παρά το ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν, του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα.“Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω” είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις» είπε η εισαγγελέας.

Χαρακτηρίζοντάς τον δράστη «ψυχρό εγκληματία», η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη μέρα που έγινε η δολοφονία. «Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή, άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα» είπε.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του. «Οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στον φίλο του» επισήμανε και πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία, υποστήριξε: «Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα κι άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές… Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης» είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet