«Κάθε μήνα θα έχουμε… θέμα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

«Κάθε μήνα θα έχουμε… θέμα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής περιόδου η επιτυχημένη δράση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Με τη δράση «Κάθε μήνα θα έχει… θέμα!», που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, μετά την επιτυχή εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μηνιαίων συναντήσεων με σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού από Ιανουάριο έως Μάιο 2018, συμμετέχει εκ νέου στη δράση, όπου τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8 – 12 χρονών.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη προτείνει τα εξής:

  • Τον Οκτώβριο προτείνουμε μια εξερεύνηση πραγματικών και φανταστικών τόπων.
  • Τον Νοέμβριο θα εξερευνήσουμε τις όψεις της κίνησης.
  • Το θέμα του Ιανουαρίου είναι «ξεκινήματα». Όπως και πέρσι ξεκινάμε τη χρονιά με τις ερωτήσεις που θα απαντήσουμε το 2020.
  • Τον Φεβρουάριο ανοίγουμε παράθυρο στην τέχνη με την παρουσίαση του κινήματος Bauhaus.
  • Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης.
  • Τον Απρίλιο γιορτάζει το βιβλίο. Στις βιβλιοθήκες γιορτάζουμε τις ιστορίες που υφαίνονται, ράβονται και τυπώνονται σε χαρτί.
  • Ο Μάιος είναι ο μήνας ιστορίας.

Η δράση υλοποιείται κάθε Τρίτη πρωί και ώρες 9:00 – 11:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης (Στρ. Καλλάρη 13, τηλ. 2106724307, 210 6773485, e-mail: [email protected]).

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: κ. Αγγελική Φουρνάρη, προϊσταμένη γραφείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης (τηλ. 210 6773485).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet