Μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης» χαρτογράφησαν τον Δήμο τους
Κοινωνία

Μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης» χαρτογράφησαν τον Δήμο τους

Ο Όμιλος Τεχνολογίας του ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης», κάνοντας χρήση της τεχνολογίας των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), εντόπισε και απεικόνισε τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς επίσης χαρτογράφησε την προσβασιμότητα στην περιοχή της Φιλοθέης.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης», συνοδεία του διευθυντή του σχολείου Πέτρου Ματζάκου, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη και παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους.

Στο πλαίσιο εργασίας των μαθητών έχει γίνει χαρτογράφηση αγαλμάτων, σχολείων, αξιοθέατων, πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περιπατητικών διαδρομών, σούπερ μάρκετ και περιπτέρων.

Όλοι οι διαδραστικοί χάρτες που δημιουργήθηκαν παρουσιάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα https://storymaps.arcgis.com/stories/73dac94be5a14e84895cb4e67917b9ba

Επίσης, έγινε χαρτογράφηση των πεζοδρομίων στην περιοχή της Φιλοθέης, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Καταγράφηκαν τα εμπόδια, οι ράμπες και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων, με σκοπό τον χαρακτηρισμό της καταλληλότητάς τους.

Αναλυτικά η έρευνα που έγινε και οι χάρτες που δημιουργήθηκαν

Σχετικά άρθρα

2 Comments

  1. Κωνσταντίνος.

    Εξαιρετικό σχολείο.Καλύτερο και απο ιδιωτικό.Γίνεται σπουδαία προσπάθεια και δουλειά απο όλους.Αιχμή του δόρατος ο δραστήριος λυκειάρχης.

  2. Αλέξανδρος.

    Μπράβο σε όσους συμμετέχουν στην αναβάθμιση της παιδείας.!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet