Νέος κύκλος εγγραφών για το πρόγραμμα «Αγαπώ και Παίζω με τα Βιβλία» του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Νέος κύκλος εγγραφών για το πρόγραμμα «Αγαπώ και Παίζω με τα Βιβλία» του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης – Ψυχικού

Νέος κύκλος εγγραφών αρχίζει για το διαδραστικό βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγαπώ και Παίζω με τα Βιβλία» στη βιβλιοθήκη του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το πρόγραμμα οργάνωσαν με ιδιαίτερη φροντίδα ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθούλκα.

Σκοπός του εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα ψυχαγωγικού προγράμματος είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας μέσα από την ενεργό εμπλοκή των παιδιών σε διαλογικές και συμμετοχικές δράσεις προσέγγισης των βιβλίων.

Όπως και στον πρώτο κύκλο εργαστηρίων, το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε δύο ενότητες: 1. Επεξεργασία βιβλίου, με αναγνώσεις, αφηγηματικές τεχνικές, διαφοροποιημένες οπτικές και διαμεσολαβημένες συζητήσεις. 2. Δημιουργική έκφραση, με εργαστήρια ζωγραφικής, εικαστικών, παιχνιδιού ρόλων, δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα, κάθε δεύτερο Σάββατο στον κήπο της Βιβλιοθήκης Π. Ψυχικού (Στρ. Καλάρη 13) και θα διαρκούν 75 λεπτά.

Οι ανανεωμένες ώρες ανά ηλικιακή ομάδα:

  • Α Ομάδα: Παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, από 10.00 έως 11.15.
  • Β Ομάδα: Παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού, από 11.15 έως 12.30.
  • Γ Ομάδα: Νήπια Νηπιαγωγείου και παιδιά Α΄ Δημοτικού, από 12.30 έως 13.45.

Δήλωση συμμετοχής

«Ελάτε με χαρά να ανακαλύψουμε με τα παιδιά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Μαζί θα τα ξεφυλλίσουμε, θα τα σχολιάσουμε, θα τα ζωγραφίσουμε, θα παίξουμε με τα βιβλία. Θα τα συναντήσουμε στα θεατρικά μας παιχνίδια, στις εικαστικές μας δημιουργίες, στις επιστημονικές μας παρατηρήσεις, στις οικολογικές μας αναζητήσεις. Απώτερος στόχος των δράσεων Φιλαναγνωσίας είναι η ανάπτυξη θετικών στάσεων και αξιών, ο σεβασμός στον εαυτό, στους άλλους και την ομάδα, καθώς και στην εργασία», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet