Νέο ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Νέο ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Νέο ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού υλοποιείται στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τη συγκεκριμένη δράση, που προέκυψε κατόπιν εισήγησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ποιοτική αναβάθμιση των δράσεών του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης, δεν προκύπτει, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, κανένα κόστος για τον Δήμο.

Η ανάπτυξη του ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού, θα γίνει σε επιλεγμένα σημεία στον Δήμο, στα σχολεία και στα δημοτικά κτήρια, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Η υλοποίηση της δράσης περιλαμβάνει:

  • την τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι σε αίθουσες σχολείων και δημοτικών κτηρίων,
  • την τοποθέτηση μεταλλικών κάδων (χρώματος πράσινου με κίτρινο καπάκι) σε προαύλια σχολείων και δημοτικών κτηρίων,
  • τη διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και σειρά δράσεων σε συνεργασία με τον Δήμο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργεί παράλληλα με τη συλλογή σε μπλε κάδους, ειδικούς για χαρτί/χαρτόνι, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, γυαλί που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ η συλλογή θα γίνεται με ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ δωρεάν, που θα μεταφέρουν το υλικό προς ανακύκλωση. Οι συλλεγόμενες ποσότητες έντυπου χαρτιού θα συνυπολογίζονται στις αναφερόμενες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου.

Με την ένταξη του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στο εν λόγω πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής, αναμένονται, σύμφωνα με τον Δήμο, πολλαπλά οφέλη:

  • Αφενός μεν από τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που περισυλλέγει καθημερινά η Υπηρεσία Καθαριότητας και μείωση της τελικής διάθεσης των αποβλήτων στον ΧΥΤΑ.
  • Αφετέρου από την περιβαλλοντική, ευαισθητοποίηση & δραστηριοποίηση των κατοίκων του, καθώς και από την προώθηση της διαδικασίας να ενταχθεί η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία.
  • Κυρίως, για την καλλιέργεια της νοοτροπίας και αντίληψης ότι ο διαχωρισμός των αποβλήτων στην πηγή είναι ο πλέον δόκιμος τρόπος συλλογής ώστε να επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και πρωτογενών πρώτων υλών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Γνώμονας της αειφορίας είναι η μέγιστη δυνατή απολαβή αγαθών από το περιβάλλον, χωρίς όμως να διακόπτεται η φυσική παραγωγή αυτών των προϊόντων σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet