Οδηγίες για τις υποχρεώσεις των καταστημάτων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού εν μέσω κορωνοϊού
Επιχειρήσεις – Αγορά

Οδηγίες για τις υποχρεώσεις των καταστημάτων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού εν μέσω κορωνοϊού

Λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020, την από 15-3-2020 σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάση και με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού εφιστά την προσοχή των καταστημάτων του Δήμου που δεν έχουν τεθεί στο μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο Δήμος συστήνει:

α) Οι επιχειρήσεις, με ευθύνη των διοικήσεών τους, να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

β) Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων, με φυσικά ή τεχνικά/ ψηφιακά μέσα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης.

γ) Στις εισόδους των καταστημάτων θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές.

δ) Οι διοικήσεις των καταστημάτων φροντίζουν οι χώροι αυτών να αερίζονται με τεχνικά ή φυσικά μέσα και σε τακτά χρονικά διαστήματα να απολυμαίνονται τα σημεία εναπόθεσης των προϊόντων, ταμειακών μηχανών, τερματικών σταθμών κ.λπ.

Στην περίπτωση των καταστημάτων take away θεωρείται ωφέλιμος χώρος των καταστημάτων και ο τυχόν χώρος της πρασιάς έμπροσθεν αυτών. Άρα ισχύουν τα ανωτέρω και γι’ αυτόν τον χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet