Χιλιάδες βιβλία… ταξίδεψαν από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού σε όλη την Ελλάδα
Κοινωνία

Χιλιάδες βιβλία… ταξίδεψαν από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού σε όλη την Ελλάδα

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και με άλλους 40 Δήμους της Αττικής, διοργάνωσε δράση για τη συγκέντρωση βιβλίων. Σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργηθούν ή να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε κάθε Δήμο, σε μορφή κοινωνικής βιβλιοθήκης, όπως βιβλιοθήκες σε ΚΑΠΗ ή οπουδήποτε χρειάζεται να συγκεντρωθούν βιβλία.

Τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ήταν περισσότερα από 22.000 τίτλοι. Γι’ αυτόν τον λόγο η δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη δράση και με ενθουσιασμό προσέφεραν τα βιβλία τους.

Ακόμη η δημοτική αρχή αναφέρει: «Με χαρά σας ενημερώνουμε, καθώς δε θα θέλαμε ποτέ αυτός ο πλούτος να ξεχαστεί σε κάποια αποθήκη, πως αξιοποιήθηκε τόσο στις βιβλιοθήκες του Δήμου μας, όσο και αλλού, όπου μπορέσαμε να εντοπίσουμε ανάγκες. Εντυπωσιακή ήταν η χαρά και η συγκίνηση της προσμονής των βιβλίων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου στείλαμε βιβλία».

Ειδικότερα, 12.000 από αυτά τα βιβλία αξιοποιήθηκαν στις 3 βιβλιοθήκες, τα ΚΑΠΗ και τα σχολεία του Δήμου, όσο και αλλού, όπου εντοπίστηκαν ανάγκες.

Επίσης, δωρίστηκαν:

  • 3.000 βιβλία στις βιβλιοθήκες των νησιών Αμοργού, Αστυπάλαιας, Τήλου, Χίου, Μυτιλήνης και Ανάφης.
  • 1.000 βιβλία στις βιβλιοθήκες του Μεσολογγίου.
  • 550 στις βιβλιοθήκες της Μήλου.
  • 2.500 βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Κριεζώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Ευβοίας.
  • 3.000 βιβλία στον Ωρωπό Αττικής.

«Η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας των επιχειρήσεων, των οργανισμών, των υπαλλήλων του Δήμου μας και φυσικά των εθελοντών μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχιση του έργου μας!» σημειώνειο ο Δήμος.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τη συγκέντρωση βιβλίων

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet