Οι μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης βράβευσαν τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη  Νάσο Γκαβέλα
Κοινωνία

Οι μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης βράβευσαν τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

O «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, παγκόσμιος recordman στα 100μ. και δημότης Φιλοθέης-Ψυχικού Νάσος Γκαβέλας βραβεύτηκε στο Λύκειο Φιλοθέης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν ετοιμάσει δύο εξαιρετικά γλυπτά τα οποία απένειμαν οι υπουργοί στον αθλητή.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο λυκειάρχης Πέτρος Ματζάκος είχε οργανώσει την όλη εκδήλωση και τη συντόνισε όπως πάντα με απόλυτη επιτυχία, στην οποία όλοι αναγνώρισαν τη δύναμη ψυχής του παιδιού με το χαμόγελο και την απεριόριστη θέληση που μας έκανε υπερήφανους με την κρούση του εθνικού μας ύμνου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Τόκιο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

Στην εκδήλωση, επίσης, παραβρέθηκαν ο πατέρας του αθλητή, Τάσος Γκαβέλας και ο προπονητής του Νέστορας Κολοβός.

Η Ν. Κεραμέως ανέφερε: «Το χαμόγελο κατ’αρχάς είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει τον Νάσο. Τον βλέπεις και ανοίγει η καρδιά σου. Ο Νάσος Γκαβέλας δεν έχει όρια, έχει αποδείξει την θέληση του, την δύναμη του παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν μπροστά του. Μάλιστα αυτό που τον καθιστά ακόμη πιο αξιέπαινο είναι ότι υπερκέρασε όλα τα εμπόδια που τέθηκαν στην ζωή μετά τα 10 χρόνια του όταν έχασε την όρασή του. Είχα την τιμή να τρέξω μαζί του ένα 50άρι»,κατέληξε η κυρία Κεραμέως, αναφερόμενη σε μια σύντομη κούρσα που προσφέρθηκε να τρέξει μαζί της ο Νάσος μέσα στο Καλλιμάρμαρο. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην ζωή του».

Ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος σε όλη την πορεία του Νάσου και την στήριξη που παρείχε η πολιτεία για να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη εν μέσω πανδημίας, επεσήμανε: «Είναι πρότυπο νέου Ελληνα ο Νάσος , παράδειγμα προς μίμηση, χαρά Θεού. Ο Νάσος φυσικά θα τρέξει την κούρσα και στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024 απ’ όπου τον περιμένουμε οπωσδήποτε με το χρυσό μετάλλιο ξανά»

Ο κ. Γαλάνης έλαβε τον λόγο και τόνισε: «Ο Νάσος Γκαβέλας κατόρθωσε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής γιατί το μυαλό του δεν σταματάει πουθενά, η δύναμη της θέλησης του δεν χάνεται στα απλά ,καθημερινά ,οπλίζεται με χαμόγελο αισιοδοξία και ανεξάντλητη δύναμη για να πετύχει τον σκοπό να υλοποιήσει το όραμά του. Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό του τον θαύμασε όλος ο πλανήτης μαζί με τον Σωτήρη οι δύο άνθρωποι πέτυχαν να γίνουν ένα και να φτάσουν στο τέρμα μόλις σε 10.82 του αξιοθαύμαστου αγώνα.

Σήμερα λοιπόν, τηρώντας την εύλογη υπόσχεση μας, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι 5.000 ευρώ τον χρόνο είναι στην διάθεση σου Νάσο για για να συνεχίσεις τις αθλητικές επιδόσεις και να είσαι πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Η επόμενη Ολυμπιάδα, το καλοκαίρι του 2024, 100 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 1924 σου ανήκει. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε κοντά σου και νοερά θα τρέξουμε στην επόμενη κούρσα που σε περιμένει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet