Ομιλία «Ελληνικά δάση & Κλιματική αλλαγή» στη Φιλοθέη
Κοινωνία

Ομιλία «Ελληνικά δάση & Κλιματική αλλαγή» στη Φιλοθέη

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης διοργανώνει ομιλία με θέμα «Ελληνικά δάση & Κλιματική αλλαγή» τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 στο δημαρχείο Φιλοθέης (Καλλιγά 31 & Ρενιέρη).

Ο Σύλλογος έχει προσκαλέσει τον κ. Νίκο Πέτρου, πρόεδρο της περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, θα παρουσιάσει τους τύπους και τη διαχρονική εξέλιξη των δασών στην Ελλάδα, την παρούσα κατάσταση τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με έμφαση στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Το 25,4% της Ελλάδας είναι καλυμμένο από δάση, πράγμα που φέρνει τη χώρα στην εντυπωσιακή τέταρτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης. Όμως τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, των ξηρών περιόδων και των ακραίων καιρικών φαινομένων, ασκούν ήδη πίεση στα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας. Μια πίεση που σε ορισμένες περιπτώσεις εκδηλώνεται με αύξηση των ασθενειών που πλήττουν και τελικά ξεραίνουν τα δέντρα και σε άλλες οδηγούν σε αύξηση των δασικών πυρκαγιών».

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της προωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet