Ομιλία με θέμα «Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία» στον Δήμο Φιλοθέης – Κηφισιάς
Κοινωνία

Ομιλία με θέμα «Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία» στον Δήμο Φιλοθέης – Κηφισιάς

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ο τακτικός κύκλος ομιλιών ιατρικού περιεχομένου με πρώτο θέμα «Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία».

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Ο κύκλος ομιλιών ιατρικού περιεχομένου διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ General και το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του (πληροφορίες κα Νατάσα Αγγελάκη, τηλ:. 210 6748761 & 6937 475107).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Λάγιος, ορθοπεδικός χειρουργός, διευθυντής Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής ΙΑΣΩ General, επιστημονικός υπεύθυνος Ορθοπεδικού Τμήματος & Υπεύθυνος Ιατρείου Οστεοπόρωσης ΙΑΣΩ General.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Φιλίας & Δημιουργικής Ωριμότητας (Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6778166) στις 12:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet