Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία ενημέρωσης για Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ
Κοινωνία

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία ενημέρωσης για Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει για 6η χρονιά στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ.

Η 6η Πανελλαδική Εκστρατεία διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ.

Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλη και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Μετρήστε τις γνώσεις σας για το αλκοόλ

Ποιο ποτό περιέχει περισσότερο αλκοόλ; Γνωρίζετε ότι μια συνηθισμένη μερίδα ποτού (ουίσκι, τζιν, βότκα κ.λπ.) περιέχει την ίδια ποσότητα αλκοόλ, όπως π.χ. μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί που σερβίρεται στο μπαρ; Οι γυναίκες και οι άνδρες επηρεάζονται το ίδιο από το αλκοόλ;

Το Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο πολίτης με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του. Περάστε 5 ευχάριστα λεπτά συμπληρώνοντας το διαδραστικό mini quiz και βελτιώστε το drinkiq σας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.

Το αλκοόλ & το παιδί σας

Η ηλικία που το παιδί σας θα καταναλώσει το πρώτο του ποτό είναι ζωτικής σημασίας, γι΄ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσετε μαζί του πριν την πρώτη του εμπειρία. Πώς θα αναγνωρίσω ότι το παιδί μου πίνει; Ποιοι οι λόγοι που το παιδί μου πίνει; Επηρεάζεται το παιδί μου βλέποντας με να πίνω;

Tο «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί» είναι η ιστοσελίδα της ΕΕΚΠΠΥ, όπου ο γονέας μπορεί εύκολα να βρεί πληροφορίες για κάθε μία από τις ηλικιακές ομάδες για να μάθετε με ποιόν τρόπο αλλάζει η στάση των παιδιών απέναντι στο αλκοόλ καθώς μεγαλώνουν, ώστε να μπορέσετε να μιλήσετε μαζί τους με τον κατάλληλο τρόπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet