Ο.Τ. 145 & Ο.Τ. 137 Ψυχικού – Ο Δήμος δίνει «μάχη» για διατήρηση της φυσιογνωμίας της περιοχής
Κοινωνία

Ο.Τ. 145 & Ο.Τ. 137 Ψυχικού – Ο Δήμος δίνει «μάχη» για διατήρηση της φυσιογνωμίας της περιοχής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης-Ψυχικού, στις 25/1/2021, έλαβε ομόφωνα δύο αποφάσεις για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του Ψυχικού, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αποφάσεις αφορούν στα Ο.Τ. 137 & Ο.Τ. 145, για τα οποία η εμφανιζόμενη ως ιδιοκτήτρια εταιρεία «ΚΕΚΡΟΨ» τον τελευταίο χρόνο έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για την πολεοδομική τους αξιοποίηση.

«Η δημοτική αρχή, έχοντας συστήσει μια ομάδα με εξειδικευμένους δικηγόρους και μηχανικούς για να αντιμετωπίσει τα πολεοδομικά θέματα, παρουσίασε μια πλήρως εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση για κάθε οικοδομικό τετράγωνο, βασιζόμενη σε πλήθος στοιχείων και εγγράφων, πολλά εκ των οποίων αναζητήθηκαν και αξιοποιήθηκαν για πρώτη φορά και με κύριο άξονα τη διατήρηση του πρασίνου στους δύο αυτούς πνεύμονες του προαστίου μας», αναφέρει η διοίκηση.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η δημοτική αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού σημειώνει τα εξής:

Ως προς το Ο.Τ. 145:

Δόθηκε αρνητική απάντηση στην πρόταση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για άρση της απαλλοτρίωσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και οικοδόμηση του χώρου και έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι δεκάδες ενστάσεις των κατοίκων κατά της πρότασης αυτής. Τεκμηριώθηκε, πολεοδομικά αλλά και νομικά, τόσο η μη οικοδομησιμότητά του όσο και η ανάγκη διαφύλαξής του κοινωφελούς χαρακτήρα του, καθώς το Ο.Τ. 145 όχι μόνο περιβάλλεται από κοινόχρηστο πράσινο αλλά και εντάσσεται σε μια ευρύτερη ζώνη πρασίνου που αποτελεί σημαντικό λειτουργικό και περιβαλλοντικό στοιχείο της περιοχής.

Ως προς το ΟΤ 137:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Δήμου, με την οποία το Ο.Τ. 137 τίθεται εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού και καθίσταται μη οικοδομήσιμο, διατηρώντας το σημερινό του χαρακτήρα ως χώρος πρασίνου που συνορεύει άμεσα με την δασική έκταση των Τουρκοβουνίων.

«Μετά από 40 χρόνια ο Δήμος μας προχωρά δυναμικά ζητώντας από το υπουργείο την απένταξη του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου», επισημαίνει η διοίκηση.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι τον Νοέμβριο του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ήδη απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της Περιφέρειας για μετατροπή του Ο.Τ. 137 σε οικοδομήσιμο χώρο.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν εντατικά για να ολοκληρωθούν και οι δύο φάκελοι, τονίζοντας το εξαιρετικό επιστημονικό έργο που κατάφεραν να επιτύχουν. Επίσης, ευχαρίστησε και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την ομόφωνη απόφασή τους, που δίνει τα απαραίτητα «όπλα» για τη συνέχιση της προσπάθειας διατήρησης του περιβαλλοντικού επίπεδου που ταιριάζει στον Δήμο, καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στη διαχρονική πορεία διεκδίκησης και προάσπισης των πολεοδομικών δικαιωμάτων του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet