Παρουσίαση βιβλίου «Μόνο λίγα χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία»
Κοινωνία

Παρουσίαση βιβλίου «Μόνο λίγα χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία»

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η Παναθηναϊκή Ένωση Γυναικών Νέου Ψυχικού διοργανώνει συνάντηση με τη Μαρία Ευθυμίου και τον Μάκη Προβατά, με αφορμή το βιβλίο τους «Μόνο λίγα χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό (Δρόση 2 & Δροσίνη, τηλ. 210 6745135).

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών από το 1981. Την τελευταία δεκαετία προσέφερε δωρεάν εσπερινά µαθήµατα Παγκόσµιας και Ελληνικής Ιστορίας σε δεκάδες χιλιάδες ακροατές, σε καθηµερινή βάση, σε όλη την Ελλάδα. Έχει συγγράψει τρία βιβλία Ιστορίας, καθώς και περί τα 70 άρθρα και συµβολές σε επιστηµονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας.

«Η διαδρομή που διανύει το βιβλίο ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνει μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μεγάλο διάστημα… Μόνο λίγα χιλιόμετρα… Σε αυτό το βιβλίο προσεγγίζονται εποχές και γεγονότα, άτομα και κοινωνίες, προθέσεις και στοχεύσεις, διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις.

»Οι διαδρομές αναπόφευκτα εμπλέκονται με την προσωπική ιστορία της Μαρίας Ευθυμίου, τις μνήμες ζωής και τις δυνάμεις που την οδήγησαν, με τόσο πάθος και πίστη, στη μελέτη και διδασκαλία της Ιστορίας. Μιας επιστήμης που συνδέεται με τη μνήμη και τον χρόνο – τους ακούραστους συντρόφους του ατομικού και ομαδικού ταξιδιού όλων μας» (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet