Παρουσία Ν. Κεραμέως και Μ. Βορίδη η μαθητική παρέλαση στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Φωτογραφία: Studio Gakis
Κοινωνία

Παρουσία Ν. Κεραμέως και Μ. Βορίδη η μαθητική παρέλαση στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη γεμάτη ζωντάνια μαθητική παρέλαση 23 σχολείων και 8 συλλόγων, που φέτος έγινε στη Λεωφόρο Διαμαντίδου στο Ψυχικό. Παρόντες ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την επίσημη δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στους τρεις Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, Αγίας Φιλοθέης, Αγίου Δημητρίου Ψυχικού και ολοκληρώθηκε με το τρισάγιο, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Νέου Ψυχικού, Ψυχικού και Φιλοθέης αντιστοίχως.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, αφού ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στους κατοίκους του προαστίου, τόνισε:

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Αυτή την ημέρα οι Έλληνες στέλνουν μήνυμα πατριωτισμού, φιλοπατρίας και εθνικής ομοψυχίας σε όλη την Οικουμένη. Και, φυσικά, τιμάμε τους προγόνους μας, αυτούς που με σθένος πολέμησαν και θυσιάστηκαν, για την ελευθερία. Ψηλά οι σημαίες! Ζήτω η Ελλάδα».

Την παρέλαση των μαθητριών και μαθητών παρακολούθησαν σύσσωμοι οι κάτοικοι του Δήμου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της αστυνομίας, οι καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί των σχολείων, αλλά και των δημοτικών παιδικών σταθμών, οι πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων, σωματείων, ομίλων και ενώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η φιλαρμονική συνόδευσε με εμβατήρια όλη την παρέλαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet