Πώς αποχαιρέτισε την ηρωίδα της Αντίστασης Σύλβια Ιωαννίδου ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού
Κοινωνία

Πώς αποχαιρέτισε την ηρωίδα της Αντίστασης Σύλβια Ιωαννίδου ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, είπε το δικό του «αντίο» στην ηρωίδα της Αντίστασης Σύλβια Ιωαννίδου, η οποία απεβίωσε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 97 ετών.

Ειδικότερα, ο κ. Γαλάνης ανέφερε: «Με λύπη αποχαιρετίσαμε την ηρωίδα της Αντίστασης και συνδημότισά μας Σύλβια Ιωαννίδου. Ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση κατά των Γερμανών την περίοδο της γερμανικής κατοχής με το ψευδώνυμο “Πακ”.

»Καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δράση της μαζί με την άλλη θρυλική μορφή της Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, αλλά ευτυχώς για εκείνη η απόφαση δεν πρόλαβε να εκτελεστεί λόγω της απελευθέρωσης της Αθήνας. Παρασημοφορήθηκε για τη δράση της από την Αγγλία, αλλά όταν εκτελέστηκαν στην Κύπρο οι ήρωες Καραολής και Δημητρίου είχε το θάρρος να επιστρέψει στην αγγλική κυβέρνηση το παράσημο ως πράξη διαμαρτυρίας.

»Μία εξέχουσα γυναικεία προσωπικότητα, φιλόπατρις, γνήσια Ελληνίδα τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία και τον Δήμο μας. Έφυγε σε ηλικία 97 ετών. Ο Δήμος μας κατέθεσε στεφάνι και τιμά τη γνήσια αυτή ηρωίδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet